AfterDawn logo

Kingstonilta uusi SSD-sarja erikoisella kokovaihtoehdolla

Teemu Laitila Teemu Laitila

Kingston on julkaissut uuden sarjan SSD-levyjä. V+100 niminen sarja tuo mukanaan sisäänrakennetun "roskien siivouksen", eli asema osaa itse pitää huolta tilan tehokkaasta käytöstä ja sen käytön optimoinnista eikä se vaadi käyttöjärjestelmältä tukea TRIM-toiminnolle. V+100 on erityisesti yrityskäyttöön suunniteltu ja siellä usein vanhemmista järjestelmistä johtuen sen ominaisuuksille on käyttöä. Toiminto on kokonaan käyttöjärjestelmäriippumaton.

Kingstonin mukaan asema on noin 25 prosenttia vanhempia V+ malleja nopeampi. Aseman enimmäislukunopeudeksi ilmoitetaan 230 MB/s ja kirjoitusnopeus on enimmillään 180 MB/s. Kapasiteettivaihtoehtoja on tarjolla 64 gigatavusta 512 gigatavuun ja sarja sisältää erikoisen 96 gigatavun mallin, joka on suunnattu rajoitetun budjetin ostajalle jolle 64 GB on kuitenkin liian vähän.

V+100 sarjan levyt on hinnoiteltu normaaliin SSD-tyyliin, eli hinta/gigatavu on vielä korkea. 64 gigatavun pikkumallin hinta on 220 dollaria, 96 gigatavun budjettiratkaisun hinnaksi muodostuu 290 dollaria ja sarjan huippumalli 512 gigatavun kapasiteetilla maksaa huimat 1900 dollaria.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT