AMD kuvaili suunnitelmiaan Bulldozer NG -arkkitehtuuriin liittyen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD kuvaili suunnitelmiaan Bulldozer NG -arkkitehtuuriin liittyen
AMD on julkaissut roadmapin, jossa se kuvailee palvelinsuunnitelmiaan vuosikymmenen puoliväliin saakka. Komponenttien fuusioiminen prosessoriin tulee olemaan tärkeässä asemassa. Pitkän ajan kliimaksi tulee olemaan heterogeeninen moniytiminen järjestelmämikropiiri (SoC).

Ensivuoden loppupuolella julkaistavat ensimmäiset Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat Valencia- ja Interlagos-prosessorit edustavat tavaonomaista suunnittelua, jossa prosessori, I/O-ohjaimet ja grafiikkaohjain ovat erillisiä yksiköitä. AMD aikoo kuitenkin korvata G34- ja C32-kannat vuoden 2012 tienoilla ja julkaisee G42- ja G44-pohjaiset Bulldozer-prosessorit. Uutena piirteenä näissä prosessoreissa on, että I/O-ohjaimet ovat integroitu prosessorille. Samalla AMD:n on tarkoitus julkaista palvelinkäyttöön optimoidut näytönohjaimet.

Vuosien 2013 ja 2014 aikoihin siruvalmistajan on tarkoitus julkaista uusi arkkitehtuuri, nimeltään Bulldozer NG. Uudet prosessorit tukevat muutosvaiheen alussa G42- ja G44-kantoja. Sitten vuosien 2014–2016 aikoihin AMD:n on tarkoitus siirtyä integraatiossaan uudelle tasolle. Yhtiö kaavailee julkaisevansa palvelinprosessoreja, joissa on x86-ytimien lisäksi näytönohjaimista tuttuja stream-ytimiä.

AMD ei virallisesti puhu aikatauluista tai tee sitoumuksia uusiin teknologioihin liittyen. AMD:n tulevaisuuden suunnitelma on kuitenkin selvä ja se on komponenttien integroiminen prosessorille.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille