Intel saattaa ottaa käyttöön 22 nm:n SOI-tekniikan ensi vuoden lopulla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel saattaa ottaa käyttöön 22 nm:n SOI-tekniikan ensi vuoden lopulla
Puolijohdejätti Intel ottanee käyttöön 22 nanometrin SOI-valmistustekniikan ensi vuoden lopulla, arvelee analyytikko Gus Richard EETimesille. Hän odottaa valmistustekniikan vievän Intelin suuren asekeleen eteenpäin, jättäen kilpailijat samalla teknisesti 3–5 vuotta jälkeen.

Intel on viime aikoina puhunut jonkin verran Ivy Bridge -prosessoreissa käytettävästä 22 nanometrin valmistusprosessista, mutta sanallakaan yhtiö ei ole maininnut SOI-tekniikkaa (Silicon-on-Insulator) samassa yhteydessä. Yhtiö on vain todennut, että tekniikka perustuu kolmannen sukupolven korkean k-arvon metalleihin.

Lisäksi viime keväänä yhtiö kertoi, että sillä on runsaasti valmiita suunnitelmia 22 nanometrin prosessia varten, mitkä liittyvät muiden muassa III-V-pääryhmien aineiden käyttöön, monihilaisiin transistoreihin ja 3D-pinontaan.

Varmaksi ei vielä tiedetä millaista tekniikkaa Intel aikoo käyttää 22 nanometrin transistoreiden valmistukseen. Intel on jo vuosia vähätellyt muun muassa AMD:n käyttämää SOI-tekniikkaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille