AfterDawn logo

Asus esitteli tulevien LGA1155-emolevyjensä huippumalleja

Teemu Laitila Teemu Laitila

Asus on esitellyt Lontoossa pitämässään tilaisuudessa Intelin tuleville Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitettuja emolevyjä, kertoo Techpowerup. Kaikki esitellyt emolevyt ovat kalliimman hintaluokan tuotteita omien sarjojensa huipulta. Mukana oli Republic of Gamers -sarjan tuleva huippumalli ROG Maximus IV Extreme, kovaan käyttöön suunniteltu TUF Sabertooth P67 ja Asuksen omaa nimeä kantavat P8P67 Deluxe ja P8P67.

Kaikki mallit perustuvat Intelin P67-piirisarjaan ja ne on varustettu aikaisin ensi vuonna julkaistaville Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitetulla LGA1155-kannalla. Joukon parhaiten varusteltu malli on Maximus IV Extreme, joka on suunnattu raskaaseen ylikellotukseen. Se sisältää neljä PCIe 2.0 x16-paikkaa ja tukee neljän kortin SLI/CrossFireX-kokoonpanoja. Liitäntöjä löytyy 4xUSB 3.0 ja 4xSATA 6Gb/s.


Kestäväksi tarkoitettu Sabertooth P67 sisältää lähes koko emolevyn peittävän suojuksen sekä keraamiset jäähdyttimet. Emolevyn suojus on suunniteltu ohjaamaan ilmavirtaa sitä vaativille komponenteille erillisen tuulettimen voimin. Emosta löytyy kaksi PCIe 2.0 x16 -korttipaikkaa.



P8P67 Deluxe sisältää kaksi PCIe 2.0 x16 -paikkaa ja kaksi seuraavan sukupolven SATA 6 Gb/s -liitintä sekä kuusi vanhemman sukupolven SATA 3Gb/s -liitintä. Kaksi USB 3 -porttia on mahdollista reitittää käytettäväksi etupaneelissa. Emolevylle on integroitu gigabit Ethernet, Bluetooth ja 8+2 kanavainen HD-äänikortti. Toinen P8P67-malli on riisuttu versio edellisestä.


Asus aikoo hinnoitella ROG Maximus IV Extremen näillä näkymin 300 dollariin ja P8P67 Deluxe -version hinnaksi on kaavailtu 220 dollaria. Riisuttu malli hinnoitellaan noin 150 dollariin. Ikävä kyllä mielenkiintoisen Sabertooth-emolevyn hintaa ei paljastettu.

Kuvat: TechPowerup.com

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT