Microsoft ostaa 3D-siruvalmistajan

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Microsoft ostaa 3D-siruvalmistajan
Microsoft on ilmoittanut ostavansa tilatunnistukseen ja 3D-sirujen valmistukseen erikoistuneen Canestan. Canestan kehittämiä siruja käytetään nykyään muun muassa pelikonsoleissa ja Microsoftin arvellaan yritysostolla haluavan kehittävän yhtiön Xbox-pelikonsolin 3D-ominaisuuksia. Canestan tilaa aistivat 3D-sirut ovat maailman tarkimpia.

Microsoft julkistaa tässä kuussa kehittämänsä Kinect-lisälaitteen Xbox 360 -pelikonsolille. Kinect on periaatteessa konsoliin kytkettävä kamera, joka osaa tulkita sen edessä tapahtuvia liikkeen muutoksia ja muuttaa liikkeen ohjauskäskyiksi. Näin ollen pelejä voi pelata ilman varsinaista ohjainta. Yritysoston myötä patentitkin siirtyvät Microsoftille, joten yhtiön ei tarvitse huolehtia Kinectiin liittyvistä pantenttiriidoista Canestan kanssa.

Canestan oston myötä Microsoft pääsee aiemmin paremmin käsiksi NUI-käyttöliittymien (Natural User Interface) kehittämiseen. Microsoft on jo panostanut runsaasti NUI-käyttöliittymien kehittämiseen. Yhtiöllä on jo myynnissä Surface-kosketuspöytä ja se on LightSpace- ja Touchlight-teknologioita.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille