OCZ RevoDrive X2 tarjoaa huippunopeutta jo toisessa sukupolvessa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

OCZ RevoDrive X2 tarjoaa huippunopeutta jo toisessa sukupolvessa
OCZ on julkaissut uuden version PCIe-paikkaan liitettävästä RevoDrive-levystään, huomioi Engagdet. RevoDrive X2 on ulkoisilta ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen, sisältäen varsinaisen PCIe-kortin lisäksi erillisen lisälevyn muistipiireille.

Jo aiempi versio toimi hyvällä 520MB/s vauhdilla, mutta X2-versiossa nopeus on noussut 740 megatavuun sekunnissa ja IO-määrä 120 000 sekuntia kohti. Nopeus saavutetaan käyttämällä neljää muistiohjainta, joka mahdollistaa RAID-kokoonpanon kaltaisen toiminnan. RevoDrive käyttää vanhemman sukupolven SandForce SF1200-muistiohjaimia.

Ainut ongelma näissä muutoin suorituskykyisissä laitteissa on TRIM-tuen puute, mikä johtuu tekniikan yhteensopimattomuudesta SSD-RAID-kokoonpanojen kanssa. TRIM-toiminto pitää huolen SSD-levyjen suorituskyvyn säilymisestä pidemmällä aikavälillä. RevoDrive X2 sisältää kuitenkin oman versionsa ylläpitotoiminnosta, jonka pitäisi vähentää suorituskyvyn laskua.

RevoDrive X2 on saatavilla pienimmillään 100GB tallennuskapasiteetilla varustettuna ja suurin malli on lähes teratavun kokoinen 960GB. Pienin asema on tällä hetkellä myynissä 461 dollarin hintaan ja isoimmasta mallista joutuu pulittamaan 3300 dollaria.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille