Ensimmäinen Tegra 2 -tabletti markkinoille marraskuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Ensimmäinen Tegra 2 -tabletti markkinoille marraskuussa
Point of View on julkaissut Mobii-nimisen Nvidian Tegra 2 -alustaan pohjautuvan tablet-koneen, kertoo Guru 3D. Puheita Tegra-tableteista on kuultu aikaisemminkin, mutta PoV lupaa tablettinsa markkinoille jo marraskuun aikana. 10.1 tuuman kokoinen ja 1024x600 resoluutiolla toimiva Mobii käyttää Android 2.2 -käyttöjärjestelmää.

Tegra 2 -sisältää kaksiytimisen 1 GHz ARM Cortex A9 -prosessorin sekä rautatuen 3D-kiihdytykselle ja videon pyöritykselle. Android 2.2 tukee myös uusinta Flash-soitinta eikä sillä pitäisi olla ongelmaa Youtuben 1080p-videon toistossa, mikä tekee Mobiista houkuttelevan ostoksen viihdekäyttöön.

Muistia Mobiista löytyy 512MB ja sisäänrakennetua NAND Flash -tallennustilaakin vain saman verran. Tallennustilaa saa kuitenkin lisää enintään 32GB kokoisella microSD-muistikortilla. Mobiin USB-portti osaa toimia myös host-tilassa, eli käytännössä laitteeseen voisi liittää väliaikaisesti myös ulkoisen kiintolevyn.

Liitäntöjä löytyy perinteiset 802.11 b/g, Bluetooth, 3G (ei vakiona) ja kuulokkeet sekä HDMI televisioon liittämistä varten. Akku on kapasiteetiltaan 3300mAh, mutta varsinaista kestoa ei ole ilmoitettu.
Hyvillä ominaisuuksilla varustettu tabletti ei ole yllättäen ylihinnoiteltu, kuten esimerkiksi Samsungin Galaxy Tab ja Applen iPad. Tietojen mukaan Mobii olisi tulossa euroopassa myyntiin 320 euron hintaan.

1 kommentti

justme321
aika hyvänhintainen ominaisuuksiin nähden, ipadia paremmat ominaisuudet alle puolella hinnasta. Jää vaan nähtäväksi miten android toimii noin isolla näytöllä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille