AMD johtaa yhä erillisnäytönohjaimissa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD johtaa yhä erillisnäytönohjaimissa
Vaikka markkinaseurantayhtiö JPR kertoi aiemmin tällä viikolla Intelin olevan grafiikkamarkkinoilla selvässä johtoasemassa, sen valta-asema selittyy pelkästään emolevyyn ja prosessoreihin integroiduilla piireillä. Erillisnäytönohjaimissa AMD pitää edelleen valtikkaa.

Mercury Research on listannut erillisnäytönohjaimien markkinaosuudet, ja AMD pitää jo toista neljännettä hallussaan kärkipaikkaa 50,3 prosentin osuudella Nvidian jäädessä 49,60 prosenttiin. Kolmas neljännes on ollut kuitenkin odotettua heikompi, sillä normaalisti kyseinen neljännes on vahva muun muassa back to school -myynnin takia.

AMD kertoi aiemmin osavuosikatsauksessa grafiikkaosaston heikon tuloksen osasyyksi mobiilinäytönohjainten heikon kysynnän, joka on myös havaittavissa Mercuryn katsauksesta. Myös Nvidian mobiilipuolen myynti heikkeni, mutta työpöytänäytönohjainten osuus Nvidialla on edelleen AMD:tä vahvempi, ja toisin kuin mobiilipuolella, työpöytänäytönohjainten myynti kasvoi 20,8 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna.Lähde: X-bit labs

1 kommentti

dRD
Omana veikkauksena sanoisin, että mobiilipuolen erillisnäytönohjainten kokonaismäärän tiputus johtuu integroitujen piirien paranemisesta tasolle "good enough for most people".

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille