AfterDawn logo

PhotoFast kasvattaa MacBook Airin tallennustilaa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Taiwanilainen muistivalmistaja PhotoFast on julkaissut uudelle 11,6" kokoiselle MacBook Airille tarkoitetun isomman SSD-levyn. PhotoFastin GM2 SFV1 Air -asema on saatavilla 64, 128 ja 256 gigatavun versiona. Pienemmällä näytöllä varustettu Air sisältää alunperin enintään 128 gigatavun tallennuskapasitettin. SSD-levy on koko tietokoneessa ainut jälkeenpäin päivitettävä osa, sillä myös RAM-muisti on tilan säästämiseksi juotettu kiinni emolevyyn.

GM2 SFV1 Air käyttää SandForce SF-1200 -ohjainta, mikä on tällä hetkellä yksi markkinoiden nopeimpia. PhotoFast lupaakin asemalleen enimmillään 250MB/s nopeuksia jatkuvissa luku- ja kirjoitusoperaatioissa. Asemassa käytetään MLC-flash muistia.

Mielenkiintoisena lisänsä PhotoFast tarjoaa USB 3.0 -adapterin, jonka avulla vanhan aseman voi uusiokäyttää nopeana ja tilavana muistitikkuna. Se auttaa erinomaisesti myös datan siirrossa vanhalta levyltä. PhotoFast ei julkistanut tuotteelleen hintaa, joka kaikesta päätellen ei ole kuitenkaan matalimmasta päästä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT