Colorful versioi HD 6850 -ohjaimeen toisenkin CrossFire-liittimen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Colorful versioi HD 6850 -ohjaimeen toisenkin CrossFire-liittimen
Colorful lisäsi Radeon HD 6850 -ohjaimeen toisenkin CrossFire-liittimen sekä Zalmanin jäähyn kahdella tuulettimella. Myös ylikellottajille tärkeää virransaantia on paranneltu. Asiasta uutisoi NordicHardware, joka perustaa tietonsa kiinalaisen PCOnline.com.cn-sivuston tietoihin. AMD on antanut AIB-valmistajilleen vapaat kädet HD 6850 -mallin muunteluun heti julkaisusta lähtien.

Colorful käyttää ohjaimessa yhtiön itse suunnittelemaa piirilevyä, jossa virransaannista vastaa kahdeksan vaiheinen digitaalinen virtalähde. Kuusi vaihetta on tarkoitettu ytimen tarpeisiin, yksi muisteille ja yksi liittimille. Virtalähde pystyy syöttämään virtaa tarvittaessa jopa 200 ampeerin edestä.

AMD:n referenssimalli tulee toimeen yhdellä 6-pinnisellä PCIe-lisävirtaliittimellä, mutta Colorfulin mallissa niitä löytyy kaksin kappalein. Vaikka kortti sisältääkin neljän kortin CrossFire-kokoonpanoon tarvittavat liittimet, käytännössä ongelmia voi tulla massiivisten jäähdyttimien ansiosta. Neljän kortin CrossFirea ei kannata yrittää virittää ainakaan pienempään koteloon.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille