AMD:n markkinaosuus pieneni näytönohjaimissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n markkinaosuus pieneni näytönohjaimissa
Markkinaseurantayhtiö Jon Peddie Researchin mukaan AMD:n markkinaosuus kolmannella vuosineljänneksellä kaventui näytönohjaimissa, mukaan lukien integroidut näytönohjaimet. AMD:n pahimmat kilpailijat Intel ja Nvidia sen sijaan onnistuivat kasvattamaan osuuksiaan. Markkinajohtajana porskuttelee Intel, kun AMD ja Nvidia ovat markkinaosuuksiensa suhteen tasavahvoja.

Näytönohjainten kokonaismyynti tämän vuoden kolmannella neljänneksellä laski 0,9 prosenttia. Taustalla on kannettavien tietokoneiden 8,4 prosentin lasku, vaikka pöytäkoneiden myynti kasvoi saman verran samaan aikaan. Läppäreiden heikkoa myyntiä on selitetty kehittyneiden maiden heikon kysynnän tasolla. Myös Applen iPad-laitteiden arvoidaan vaikuttaneen kannettavien tietokoneiden myyntiin.

AMD:n markkinaosuus tippui viime neljännekseen verrattuna 2,7 prosenttiyksiköllä 22,3 prosenttiin. Nvidia onnistui kasvattamaan markkinaosuuttaan 0,5 prosenttiyksiköllä 21,2 prosenttiin. Toisaalta vuoden takaiseen verrattuna AMD on onnistunut nostamaan markkinaosuuttaan ja Nvidian osuus on vastaavasti pienentynyt. Intelin osuus näytönohjainmarkkinoista on 55,6 prosenttia. Intelin Clarkdale-, Arrandale- ja Pineview-prosessoreiden (kaikissa integroitu näytönohjain) myynti kasvoi viime neljänneksestä lähes 50 prosenttia.

AMD selitti osuuden laskua sillä, että kysyntä on laskenut ja OEM-valmistajat eivät ole olleet halukkaita täyttämään omia varastojaan. Heikon tarjonnan vuoksi kuluttajat ovat päätyneet ostamaan AMD:n tuotteiden sijaan Nvidian ohjaimia. Nvidian GeForce GTX 460:n hyvän kysynnän uskotaan jatkuneen, joka selittää myös AMD:n osuuden laskun ja Nvidian osuuden kasvun.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille