WiFi Direct poistaa tarpeen tukiasemalle

Kirjoittaja Teemu Laitila,

WiFi Direct poistaa tarpeen tukiasemalle
WiFi-tekniikan standardoinnista vastaava WiFi Alliance on ilmoittanut WiFi Direct -standardoinnin lähteneen käyntiin ja joitain uutta tekniikkaa tukevia laitteita on jo saatavilla. WiFi Directin tarkoituksena on helpottaa WiFi-standardia tukevien laitteiden keskinäistä kommunikointia.

WiFi Direct tarjoaa enimmillään jopa 802.11n -luokan nopeuksia ja toimintaan riittää vain toisen käytettävän laitteen tuki tekniikalle, mikä kasvattaa käyttömahdollisuuksia nykypäivän laitteiden kanssa huomattavasti. WiFi Directin avulla voi muodostaa verkon joko kahden tai useamman laitteen välille.

Ilman tukiasemaa toimivien Ad-hoc verkkojen muodostaminen kahden wlan-laitteen välille on ollut mahdollista jo aiemmin, mutta WiFi Direct tuo mukaan esimerkiksi Bluetooth-tyypisiä palveluiden jakamisen helpottamiseen tähtääviä ominaisuuksia. Sen luvataan helpottavan sisällön jakoa kahden laitteen välillä, tulostinpalveluiden jakoa sekä toimivan verkkona pelikäytössä.

WiFi Direct saattaakin tulevaisuudessa osittain korvata Bluetooth-yhteyksiä huomattavasti paremman kantamansa ja kokonaissuorituskykynsä ansiosta. Laitteiden välinen liikenne on salattu WPA2-tekniikalla.
Tällä hetkellä WiFi Direct sertifikaatteja on jaettu muutamille Atheroksen, Broadcomin, Intelin, Ralinkin, Realtekin ja Ciscon tuotteille.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille