AfterDawn logo

WD ei usko SSD-asemien kysynnän lisääntyvän

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Maailman suurin kovalevyvalmistaja Western Digital ei usko SSD-asemien kysynnän kasvavan tulevaisuudessa, vaan luottaa vanhempaan teknologiaan. Monet muut valmistajat näkevät asian toisin, esimerkiksi OCZ ilmoitti aiemmin investoivansa lisää SSD-asemiin.

"Puolijohdelevyratkaisut eivät ole kilpailukykyisiä PC-markkinoiden valtavirrassa. Paikoissa joissa tallennusratkaisujen koolla on keskeisempi merkitys kuin hinnalla [pienissä laitteissa], on puolijohdelevyt hyvä valinta." Sanoi Western Digitalin toimitusjohtaja John Coyne osavuosikatsauksessa. Negatiivinen suhtautuminen kuluttajamarkkinoiden SSD-asemiin saattaa johtua siitä, että Western Digital ei ole onnistunut kasvattamaan SSD-ratkaisujen myyntiä muutamaan vuoteen.

Western Digital on julkistetun osavuosikatsauksen perusteella onnistunut nostamaan liikevaihtoaan 200 miljoonalla dollarilla 2,4 miljardiin dollariin vuoden takaisesta. Yhtiö on toimittanut 50,7 miljoonaa kovalevyä tämän vuoden aikana kun viime vuonna Western Digital toimitti 44,1 yksikköä. Kovalevyjen kysyntä on siis kasvanut WD:n osalta, mutta liikevoitto on kuitenkin pudonnut samaan aikaan 100 miljoonaa dollaria.


Coyne suhtautuu epäilevästi SSD-asemien käyttöön valtavirralle suunnatuissa tietokoneissa, mutta suhtautuu myönteisemmin puolijohdelevyihin yritysratkaisuissa. Coynen mukaan Western Digital jatkaa SSD-asemien tutkimista ja kehittämistä nimenomaan yritystarkoituksiin.

2 KOMMENTTIA

eddison841/2

Turhaa provoa. Kysyntä kasvaa heti, kun saadaan €/Gt -suhde paremmalle tolalle.

Insomniu2/2

Rohkenen olla erimieltä tämän ison herran kanssa. Itse poimin taskuun yhden tai pari SSD:tä, kun hinnat viel toivon mukaan laskee hiukan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT