Nvidia vastaa AMD:n julkistuksiin hintojen laskulla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Nvidia vastaa AMD:n julkistuksiin hintojen laskulla
Nvidian suunnitelee massiivisia hintojen leikkauksia vastauksena AMD:n huomenna julkaistaville Radeon HD 6000 -sarjan korteille. Techgage-sivstuston mukaan hinnanalennuksia olisi luvassa GTX 460 1GB - ja GTX 470 -malleille. Uudet Radeon-mallit on suunnattu erityisesti tällä hetkellä parasta teho/hinta-suhdetta tarjoavan GTX 460 -mallin syrjäyttäjäksi.

Hintojen lasku on Nvidian kannalta lähes pakollinen ratkaisu, jotta se säilyttäisi kilpailukykynsä ns. sweet spot -hintaluokassa. Techgage-sivuston saamien tietojen mukaan Nvidia aikoo laskea GTX 460 1GB -mallin hintaa 199,99 dollariin, eli noin 142 euroon. Hyvää suorituskykyä kohtalaiseen hintaan tarjoava sweet spot -hintaluokka ulottuu noin 190 dollarista 250 dollariin.

Vaikka tulevat Radeon-julkaisut eivä suoranaisesti uhkaa kalliimman hintaluokan GTX 470 -mallia, myös sen hinta on tippumassa 259,99 dollariin eli 185 euroon. Nvidian mukaan lisäämällä muutaman dollarin Radeon HD 6970 -mallin hintaan pelaajille on tarjolla huomattavasti lisätehoa GTX 470 -mallin muodossa.

Techpowerup-sivuston mukaan Nvidian agressiivinen hinnoittelu vaikuttaa myös AMD:n HD 6000 -sarjan julkaisun yhteydessä ilmoitettaviin hintoihin ja yhtiötä lähellä olevat lähteet ovat vihjailleet parinkymmenen dollarin hinnanlaskusta aiemmin ennustettuihin hintoihin. Mihin AMD hinnat asettaakaan, ainakin pelaajille on odotettavissa mukavat ajat.'
Päivitys: Suomalainen rautasivusto Muropaketti on varmistanut Nvidian tulevien ohjainten hinnat. Muropaketin tietojen mukaan GTX 460 1GB -mallin uusi hinta tulee olemaan 169 euroa ja GTX 470 hinnoitellaan puolestaan 219 euroon. Luonnollisesti suomen kaupoissa hintoihin voidaan odottaa parinkympin korotusta.

1 kommentti

Insomniu
No perskele, kun piti mennä ostamaan tuo 460:nen hetki sitten ja itseasiassa en ole päässyt edes testaan sitä vielä, kun powerin tulo ihanasti viipyy. Olis vaan pitäny malttaa varmistaa se poweri ensiksi ja sitten näyttis perään. Näyttisten hinnat kun tämänkin esimerkin mukaan tulee aina nopeammin alas kuin mikään muu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille