AfterDawn logo

Intel päivittää tehtaitaan 22 nanometrin tuotantoprosessiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

AIemmin positiivisesta tuloksesta ilmoittanut puolijohdevalmistaja Intel kertoi tiistaina päivittävänsä neljä yhdysvaltain tehdasta 22 nanometrin tuotantoprosessiin sekä rakentavansa uuden tehtaan Oregoniin. Yhteensä rahaa uuden sukupolven tuotantolaitoksiin on varattu kuudesta kahdeksaan miljardia dollaria.

Oregonin uuden D1X-nimisen tehtaan on määrä valmistua vuoteen 2013 mennessä. Päivityksen saavat myös Oregonissa sijaitsevat D1C ja D1D sekä Arizonassa sijaitsevat Fab 12 ja Fab 32. Intelin liikevaihto tulee suurimmaksi osaksi Yhdysvaltojen ulkopuolelta, mutta Intelin suorittimet valmistetaan suurimmaksi osaksi nimenomaan Yhdysvalloissa. Päivityksillä on siis keskeinen rooli Intelin suoritinvalmistuksen kannalta.

Intelin tuotantolinjat alkavat puskea ensimmäisiä 22 nanometrin prosessilla valmistettuja prosessoreita vuoden 2011 lopulla. Suorittimet tunnetaan tässä vaiheessa nimellä Ivy Bridge. Uusien prosessoreiden odotetaan nostavan suorituskyvyn uudelle tasolle ja laskevan selvästi tehonkulutusta.

1 KOMMENTTI

_kooma_1/1

Jahas, ja taas sitten uusi prossu kanta, ja taas uudet emot vaiko? Eikös ne just ole tekemässä lankku päivityksiä, ja taas jos uutta tahtoo niin pitäis ostaa kaikki romppeet kerralla. Tää on niin Inteliä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT