Intel päivittää tehtaitaan 22 nanometrin tuotantoprosessiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Intel päivittää tehtaitaan 22 nanometrin tuotantoprosessiin
AIemmin positiivisesta tuloksesta ilmoittanut puolijohdevalmistaja Intel kertoi tiistaina päivittävänsä neljä yhdysvaltain tehdasta 22 nanometrin tuotantoprosessiin sekä rakentavansa uuden tehtaan Oregoniin. Yhteensä rahaa uuden sukupolven tuotantolaitoksiin on varattu kuudesta kahdeksaan miljardia dollaria.

Oregonin uuden D1X-nimisen tehtaan on määrä valmistua vuoteen 2013 mennessä. Päivityksen saavat myös Oregonissa sijaitsevat D1C ja D1D sekä Arizonassa sijaitsevat Fab 12 ja Fab 32. Intelin liikevaihto tulee suurimmaksi osaksi Yhdysvaltojen ulkopuolelta, mutta Intelin suorittimet valmistetaan suurimmaksi osaksi nimenomaan Yhdysvalloissa. Päivityksillä on siis keskeinen rooli Intelin suoritinvalmistuksen kannalta.

Intelin tuotantolinjat alkavat puskea ensimmäisiä 22 nanometrin prosessilla valmistettuja prosessoreita vuoden 2011 lopulla. Suorittimet tunnetaan tässä vaiheessa nimellä Ivy Bridge. Uusien prosessoreiden odotetaan nostavan suorituskyvyn uudelle tasolle ja laskevan selvästi tehonkulutusta.

1 kommentti

_kooma_
Jahas, ja taas sitten uusi prossu kanta, ja taas uudet emot vaiko? Eikös ne just ole tekemässä lankku päivityksiä, ja taas jos uutta tahtoo niin pitäis ostaa kaikki romppeet kerralla. Tää on niin Inteliä.

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille