AfterDawn logo

SilverStonelta valkoiset Raven 2 ja Fortress 3 -kotelot

Panu Roivas Panu Roivas

It-sivusto Bit-Tech on tehnyt esikatsauksen SilverStonen tuleviin koteloihin, Fortress FT03 ja Raven RV02W-E.

Fortress FT03 on Mini-ITX -luokan kotelo, ja siinä käytetään SilverStonen Fortress ja Raven -sarjoista tuttua erikoista emolevyasettelua, jossa emolevy on käännetty 90 astetta. Kotelon kehikko on valmistettu yhtenäisestä alumiinipalasta, mutta seinissä ja muisssa osissa on käytetty terästä ja muovia. Kiintolevypaikkoja on saatu mahdutettua kolme kappaletta, mutta optisia asemia mahtuu vain yksi, ja senkin täytyy olla ohuempaa slim-mallia.




Raven RV02W-E on vuorostaan päivitetty versio tällä hetkellä myynnissä olevasta versiosta. Päivityksessä kotelon väri on muuttunut mattamustasta helmenvalkoiseen, ja sisuskalujen osalta siihen on vaihdettu uudet Air Penetrator -tuulettimet, jotka SilverStonen mukaan ovat entisiin tuulettimiin verrattuna ohuemmat ja tehokkaammat. Myös kiintolevykehikko on vaihdettu, ja uusi kehikko on suunnattu sivuikkunaa kohti ja siihen mahtuu vanhan kolmen kiintolevyn sijaan viisi kiintolevyä. Raven 2 ongelmana olleet virta- ja resetnapit on myös jälleen uudistettu, ja tällä kertaa ne ovat entistä pienemmät, mutta herkemmät kuin aikaisemmin.




Bit-tech sai myös kuviin Raven 3 -kotelon, joka tulee olemaan Fortress 3 tapaan pienempi kuin edeltäjänsä, mutta yhä ATX-kotelo. Kuviin saatu malli ei ole kuitenkaan lopullinen tuote, vaan SilverStone kertoo kehittävänsä mallia edelleen.

Hinnaksi Fortress FT03-kotelolle on kerrottu 149 dollaria, kun taas vanhempaa Raven 2 -mallia saa Suomesta noin 140 euron hintaan, ja uusittu malli luultavasti asettuu samaan hintaluokkaan. Julkaisuaikataulua ei koteloille ole vielä annettu, ja SilverStone kertookin Fortress FT03 ja Raven RV03 -mallien kehityksen vielä jatkuvan kunnes he ovat viimeistelleet kotelot.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT