Ontario tulee nano-ITX-laitteisiinkin

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Ontario tulee nano-ITX-laitteisiinkin
AMD uuden Fusion-perheen Ontario-prosessoreiden kuviteltiin alun perin tulevan minikannettaviin ja muihin mobiilitietokoneisiin, mutta Fudzillan tietojen mukaan Ontario-prosessoria implementoidaan nano-ITX-kokoluokan (120×120 mm) emolevyihin.

Näin ollen nano-ITX-laitteet saavat sellaisia ominaisuuksia, joita niissä ei ole aiemmin nähty. Tärkeimpinä DDR3 SODIMM -muistituki ja DirecX 11 -tuki. Myös UVD 3.0 -dekoodausmoottori ja full-HD-toisto kuuluvat tuettujen ominaisuuksien listaan.

Ontario-prosessoreiden kanssa on naitettu Hudson-koodinimellinen piirisarja. Siinä on tuki SATA 3.0 Gbps-, SATA 6.0 Gbps- ja USB 2.0 -liitännöille. Fudzilla arvelee USB 3.0 -tuen olevan mahdollinen etenkin kallimmissa laitteissa.

Kahden HDMI-liitännän ja 9 watin TDP-arvon ansiosta Ontario-pohjainen alusta saa varmasti päät kääntymään HTPC-rakentajien keskuudessa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille