AfterDawn logo

Asukselta isoja näyttöjä pienellä resoluutiolla

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Asus on julkaissut kolme 27" kokoista näyttöä, joista VK278Q ja VE278Q käyttävät LED-taustavaloa ja VE276Q on CCFL-tauastavalaistu. Huolimatta keskivertoa isommasta pinta-alasta, näyttöjen resoluutio on edelleen vain ns. FullHD-tasoinen, eli 1920x1080.

Näytöt on rakenettu TN-tekniikalla, eli tarkkaa värientoistoa vaativiin tehtäviin näyttöä ei kannata käyttää. Pelaamista sen sijaan helpottaa 2 ms:n vasteaika (GtG). Kahden LED-taustavalaistun mallin dynaamiseksi kontrastiksi ilmoitetaan 10,000,000:1 ja CCFL-mallille "vain" 100,000:1. Kalleimmassa mallissa on mukana myös sisäänrakennetu web-kamera ja pienet kaiuttimet.

Ehkä mielenkiintoisin ominaisuus näissä paljon pinta-alaa halpaan hintaan tarjovissa näytöissä on DisplayPort-liitäntä. DP:n lisäksi tarjolla on myös HDMI, DVI ja D-Sub-liitännät.


VE276Q on hinnoiteltu 329 euroon ja halvempi LED-näyttö VE278Q maksaa 339 euroa. Web-kamera tuo hieman lisähintaa ja VK278Q maksaakin 359 euroa.

6 KOMMENTTIA

ttomba1/6

Asukselta isoja näyttöjä pienellä resoluutiolla ja isolla hinnalla.

matso92/6

Eipä tarvi pällistellä ihan naama kiinni kun pikselit on vähän isompia.

Ps. Ja että vaihteeks lisää saitteja sekotettu afterdawniin... Joka uutinen hyppii aina uuden nimiselle sivustolle..

Mynthon3/6

Jos nämä on tarkoitettu tietokoneen näytöksi, niin asus on kyllä menossa perse edellä puuhun. Kyllä ton kokoisessa näytössä pitää olla jo WQXGA reso. Alkaa tämä fullhd-perseily mennä jo naurettavaksi.

Matsomppi4/6

Nyt tuli semmonen mieleen, että onko tuommosessa mitää vikaa esim televisioksi? Liittää vaan vaikka HDMI-llä dikipoksiin ja siinä sullon full-hd töllö. Aika harvassa on kuitenkin 27" Full-Hd televisioita ja ovat tuota hintaa kalliimpiakin.

Eriol5/6

Laadukkaammat televisiot tehdään käsittääkseni yleensä ips tai va-paneeleilla, vissiinkin katselukulmien takia. TN-paneeli alkaa äkkiä vääristämään värejä jos sitä katsotaan sivusta, sen takia televisiokäytössä se ei liene parhaimmillaan.

hemit (vahvistamaton)6/6

Jos nyt haluaa tarkempaa resoluutiota niin selaisia on. Käsittääkseni tässä on kyse vaihtoehdosta.
Itse hankin vasta 27" S:n jossa on kunnon paneeli aivan resoluution takia. Alkaa tuo ikänäkö vaivata ja fontti on sopivaa luettavaksi. Toki se voi isontaa seiskassa mutta se se ei ole aivan ongelmatonta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT