AfterDawn logo

Applelta uusi MacBook Air 20. lokakuuta?

Panu Roivas Panu Roivas

Apple on aikeissa pitää "Back to the Mac" -tapahtuman lokakuun 20. ja huhujen mukaan siellä tultaisiin puhumaan uudesta OS X -päivityksestä ja uusitusta MacBook Airista.

Apple julkaisi kiusoittelukuvan tulevasta tapahtumasta, josta päätellen tapahtumassa käytäisiin läpi Mac OS X:n tulevaa versiota, ja tällä kertaa kissaeläimen paikkaa pitäisi leijona. Snow Leopardin julkaisusta ei ole vielä kovin pitkä aika, mutta Applella onkin ollut tapana tehdä katsaus uuten käyttöjärjestelmään jopa vuotta ennen sen varsinaista julkaisua.

Lisäksi it-sivusto Engadget on saanut käsiinsä kuvan, jossa on oletetusti uusi 13 tuuman MacBook Air. Aiemmin huhuttiin 11,6 tuuman mallista, mutta mikään ei toki estä useamman mallin julkaisua. Ilmeisesti uudessa 13 tuuman mallissa on kiintolevy kokonaan korvattu kokonaan pienellä ssd-ratkaisulla, joka muistuttaa normaalia RAM-muistipiiriä.


Engadgetin mukaan kyseessä olisi hyvin aikainen prototyyppi, jossa on käytetty vielä vanhaa Core 2 Duo -prosessoria, joka löytyy nykyisestä MacBook Airista. Uuden MacBook Airin huhutaan myös olevan huomattavasti halvempi kuin aiempi malli, jonka hinta nykyisten ultrakannettavien ja netbookien vierellä tuntuu melko suolaiselta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT