DRAM-muistien hinnat jatkavat laskuaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

DRAM-muistien hinnat jatkavat laskuaan
Talouden orastava kasvu ei näytä koskevan muistivalmistajia. Tuoreiden tietojen mukaan DRAM-muistien hinnat ovat laskeneet kolmannella vuosineljänneksellä ja lasku jatkuu vielä ainakin viimeisellä neljänneksellä. Muistien hintojen halpenemisen taustalla on heikko kysyntä ja toisaalta muistien kasvanut tuotanto.

Tutkimusyhtiö inSpectrumin mukaan kahden gigatavun DDR3-muistimoduuleiden hinnat laskivat lokakuun ensimmäisen puoliskon aikana 10 prosentilla 30,7 dollariin. Heinäkuun lopulla moduuleiden hinta oli vielä 43,1 dollaria. Samankokoisten DDR2-muistien keskimyynti laski viisi prosenttia 32 dollariin lokakuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Tutkimusyhtiö ennustaa hintojen laskun jatkuvan vielä ainakin tämän vuoden.

inSpectrum selittää tilannetta sillä, että OEM-valmistajat ovat jo tankanneet varastonsa täyteen tulevia juhlapyhiä varten ja nykyiset tilaukset vain täydentävät varastotilannetta. Taustalla on myös DRAM-sirujen valmistajien siirtyminen 50 nanometrin prosessista pienempään ja vähävirtaisempaan 40 nanometrin teknologiaan. Samalla sirujen tuotanto on kasvanut. Kasvanut tuotanto ja pienentynyt kysyntä ajavat muistien hintoja alaspäin.

1 kommentti

Jupsu
Vihdoinkin... omassakoneessa vieläki 2gt ramia kun ovat olleet niin kalliita tänävuonna.. kumpa hinnat nyt laskisi vielä reippaasti niin minäkin 4gt ostaisin..^^ parivuotta sitten kun hinnat oli puolet vähemmän...


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille