AMD myynyt 25 miljoonaa DX11-piiriä

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD myynyt 25 miljoonaa DX11-piiriä
AMD:n toimitusjohtaja Dirk Meyer kertoi neljännesvuosikatsauksessa AMD:n myyneen 25 miljoonaa DX11-pohjaista näytönohjainpiiriä kannettaviin ja pöytäkoneisiin.

Suuresta lukemasta huolimatta AMD:n näytönohjainpiirien myynti kannettavissa laski kuluneella neljänneksellä 11 prosenttia. Myös ASP:n (avarage selling price) lasku kerrottiin syyksi heikommalle tuotolle. Meyer myönsi myös Nvidian kirineen hieman tuomalla jokseenkin alkuperäistä Fermiä parempia näytönohjaimia markkinoille, muttei pitänyt asiaa kovin vakavana.

AMD:n grafiikkaosaston tulos jäi vain miljoona dollaria plussan puolelle verrattuna aikaisemman neljänneksen 33 miljoonaan dollariin. Myös grafiikkaosaston liikevaihto tipahti toisen neljänneksen 440 miljoonasta 390 miljoonaan dollariin. Näytönohjaimissa tunnetusti parhaat katteet ovat kuluttajamarkkinoiden sijaan yrityspuolella, joissa Nvidialla on merkittävä markkinaosuus.

Dirk Meyer kertoi myös toisen sukupolven DX11-piirien tulevan myyntiin viimeisellä neljänneksellä, ja ensimmäisten piirien julkaisun tapahtuvan jo ensi viikolla. Meyerin mukaan AMD tulee valmistamaan satoja tuhansia Radeon HD 6000-sarjan piirejä vielä tämän neljänneksen aikana.
AMD kommentoi grafiikkaosaston kannattavuutta koskevaan kysymykseen:
"Tuottavuus on iso fokuksen kohde, ja se on myös fokus grafiikkapuolen liiketoiminnassa. Tästä huolimatta kolmas neljännes oli hieman erikoinen. Näimme liikevaihdon tippuvan aikaisempaan nähden ja sen takia bruttomarginaali pienentyi emmekä voineet kompensoida sitä. Mainitsimme myös, että meillä oli varastonmuutoksia meinellään, jossa kasvatimme varastoa uusia tuotteita varten, joita ei ole vielä merkattu, mutta jotka tulevat markkinoille tässä neljänneksessä. Olemme siis vain viikon päässä toisen sukupolven DX11-tuotteiden julkistamisesta. Nämä kaksi asiaa kannattaa pitää mielessä kun katsoo grafiikkaosaston tuottavuutta. Kuitenkin, jatkossa keskitymme tarpeeksi tähän segmenttiin varmistaaksemme, että tienaamme oikean määrän rahaa."

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille