AMD lupaa Llanojen tuotannon vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon aikana

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD lupaa Llanojen tuotannon vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon aikana
AMD lupaa uusien Fusion-perheeseen kuuluvien perustuvuen Llano-APUjen tuotannon alkavan ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Uusi prosessorisukupolvi siis myöhästyy aiemmin luvatusta, sillä AMD lupasi aiemmin niiden toimitusten alkavan jo vuoden 2010 lopulla.

Myöhästelyjen taustalla on 32 nanometrin SOI-tekniikan huonon saantoprosentti. Saannot ovat olleet niin huonoja, ettei tekniikkaa kannattanut käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. AMD lupailee Llanot kuluttajien saataville viimeistään vuoden 2011 lopulla.

Llanoissa on prosessoriytimien lisäksi integroitu DirectX 11:sta tukeva näytönohjain. Prosessoriytimiä onmallista riippuen kaksi, kolme tai neljä. Niiden TDP-arvo vaihtelee ytimien mukaisesti välillä 35-59 wattia. Prosessoriytimien arkkitehtuuri perustuu AMD:n nykyisin käytössä olevaan arkkitehtuuriin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille