Intelin liikevaihto ennätykselliset 11 miljardia dollaria

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin liikevaihto ennätykselliset 11 miljardia dollaria
Intel on avannut syksyn ensimmäisen tuloskauden ilmoittamalla vuoden kolmannen neljänneksen liikevaihdon ylittäneen 11 miljardia dollaria. Tulos on paras koko yhtiön 42 vuotisen historian aikana ja 18% suurempi verrattuna vuoden takaiseen. Voittoa kvartaalilta kertyi hieman yli kolme miljardia dollaria.

Hyvää tulosta on vauhdittanut lisääntynyt mobiili- ja serveriprosessoriden kysyntä, jotka kasvoivat molemmat kolmella prosentilla. Atom-pohjaiset netbook-koneisiin tarkoitetut prosessorit eivät kuitenkaan menneet kaupaksi ja niiden kysyntä laskikin neljä prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna.

Intel odottaa rikkovansa menneen kvartaalin ennätyksen jo ennen vuoden loppua.

"Tulevaisuudessa uskomme tietokoneiden kysynnän pysyttelevän hyvällä tasolla maailmanlaajuisesti ja olemme erityisen innoissamme seuraavan sukupolven Sandy Bridge -arkkitehtuurista ja monista Atom-prosessoreiden ympärille rakennetuista ratkaisuista, kuten Google TV ja tablet-tietokoneet." kertoo Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille