AfterDawn logo

Hitachilta luokkansa nopein kovalevy

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Hitachi kertoi maanantaina aloittaneensa maailman nopeimmaksi 2,5 tuuman 10K RPM:n kovalevyksi tituleeraamansa Ultrastar C10K600 -mallin toimitukset. Uudessa kovalevymallissa on keskitytty suorituskyvyn kasvattamiseen ja virrankulutuksen hillitsemiseen. Ultrastar C10K600 on tarkoitettu yrityskäyttöön.

Hitachin tietojen mukaan Ultrastar C10K600 suoriutuu 15 prosenttia nopeammin satunnaiskirjoitus- ja lukuoperaatioista sekä 18 prosenttia tehokkaammin perättäiskirjoitus- ja lukuoperaatioista. Omien testiensä mukaan uusi kovalevymalli kuluttaa 22 prosenttia vähemmän virtaa kuin kilpailevat mallit. C10K600:ssa on käytetty nopeaa SAS 6.0 Gbps -liitäntää ja 64 megatavun välimuistia, jolla on saatu optimoitua luku-ja kirjoitusoperaatioiden vasteaikoja. Hitachi ilmoittaa kovalevyn keskimääräiseksi hakuajaksi 3,7 millisekuntia. MTBF-aika on 2 miljoonaa tuntia.


Halutessaan kovalevyyn on saatavissa Bulk Data Encryption -salausjärjestelmä, nestelaakerointi (Fluid Dynamic Bearing) ja tärinän vaikutuksia vähentävä Rotational Vibration Safeguard -tekniikka.

Ultrastar C10K600:n hinnoittelusta Hitachi ei kertonut mitään. Kovalevyä on saatavana 300, 450 ja 600 GB:n kokoisina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT