Lantic paranteli GeForce GT 430:n HTPC-ominaisuuksia passiivijäähyllä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Lantic paranteli GeForce GT 430:n HTPC-ominaisuuksia passiivijäähyllä
Lantic on julkaissut oman passiivijäähdytetyn versionsa Nvidian eilen virallisesti julkistamasta GeForce GT 430 -näytönohjaimesta. Vaikka pelitehojen puuttuessa Nvidia mainostaa budjettiluokkaan sijoittuvaa GT 430 -mallia nimenomaan HTPC-käyttöön suunnattuna ohjaimena, ei mikään lukuisista versioista ole tähän asti toiminut passiivijäähdytyksellä.

Lantic on poikennut Nvidian referenssimallin suunnittelusta muutoinkin kun jäähdytyksen osalta. Referenssimalli on rakennettu matalaprofiilisen piirilevyn päälle, mutta Lantic on suunnitellut oman täysikokoisen piirilevyn, johon mahtuu tarpeeksi paljon jäähdytysripoja haihduttamaan kortin enimmillään 49 watin lämpöenergiat.

Muut ominaisuudet pitävät yhtä referenssimallin kanssa, GF108-grafiikkapiiri sisältää 700 MHz taajudella toimivan grafiikkaytimen, 96 varjostinyksikköä toimii 1,4 GHz:n taajuudella ja 128-bittisellä muistiväyällä varustettu gigatavu GDDR3-muistia toimii 900 MHz nopeudella.

Tom's Hardware on tehnyt kattavan testin GT 430 -kortilla. Testiin voi tutustua täällä.


Edit: Testin osoite korjattu

3 kommenttia

Lamma
http://www.hardware.fi/artikkelit/artikk..._430_htpc_fermi

Ei tuo erityisen hyvä kortti ole, ei tietysti huonokaan. AMD:n 5570:n maksimiteho on pari wattia vähempi ja suorituskyky ~kaikissa testeissä parempi. Tämä kortti pystyy kilpailemaan lähinnä hinnalla(?) ja Nvidian brändillä (ajurit) 5570:stä vastaan.
squi
Originally posted by Lamma:
http://www.hardware.fi/artikkelit/artikkeli.cfm/geforce_gt_430_htpc_fermi

Ei tuo erityisen hyvä kortti ole, ei tietysti huonokaan. AMD:n 5570:n maksimiteho on pari wattia vähempi ja suorituskyky ~kaikissa testeissä parempi. Tämä kortti pystyy kilpailemaan lähinnä hinnalla(?) ja Nvidian brändillä (ajurit) 5570:stä vastaan.
Tällä hetkellä myös 3D-kuvan siirto onnistuu vain Nvidian korteilla HDMI 1.4a -version ansiosta, mikä HTPC-käytössä on 3D-televisioiden omistajien kannalta oleellista.
remix
Originally posted by Lamma:
http://www.hardware.fi/artikkelit/artikkeli.cfm/geforce_gt_430_htpc_fermi

Ei tuo erityisen hyvä kortti ole, ei tietysti huonokaan. AMD:n 5570:n maksimiteho on pari wattia vähempi ja suorituskyky ~kaikissa testeissä parempi. Tämä kortti pystyy kilpailemaan lähinnä hinnalla(?) ja Nvidian brändillä (ajurit) 5570:stä vastaan.

HTPC:koneissa käytetään paljon myös Linuxia ja nVidian Linux-tuki on toistaiseksi paljon parempi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille