AfterDawn logo

Asuksen Eee PC 1215P saapuu Euroopan markkinoille

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Asus on tuonut ainakin Saksassa ja Itävallassa myyntiin uusimman kaksiytimisellä Atom N550 -prosessorilla varustetun Eee PC -kannettavansa 449 euron hintaan, kertoo Eeepc.it-sivusto. Tänä syksynä julkaistu Atom N550 pyörii 1,5 GHz kellotaajuudella. Eee PC 1215P:n on varustettu LED-taustavalaistulla 12,1" kokoisella (1366x768) näytöllä.

Vaikka muutamista Eee PC -malleista jo löytyy teräväpiirtovideon toistoon pystyvä Nvidian ION-näytönohjain, 1215P-mallissa näytönohjaimen virkaa hoitaa Intelin integroitu GMA 3150. Laitteessa on 250 gigatavun kovaley ja erikoista kyllä kaksi gigatavua RAM-muistia vakiona. Käyttöjärjestelmänä on Windows 7 Professional, joka myöskään ei yleensä nähdä "kuluttajaluokan" pikkuläppäreissä.

Liitäntöjä löytyy perinteiset 10/100 Ethernet, Wi-Fi b/g/n, 3 USB-porttia, kortinlukija ja VGA-ulostulo. Akku on kapasiteetiltaan 4400 mAh ja sen luvataan kestävän seitsemän tuntia käyttöä.


4 KOMMENTTIA

Anestic1/4

Asiallinen. Voisin laittaa sohvaminiksi jos olisi tarvetta.

KaisHware2/4

Asialliset ominaisuudet...

mniskane3/4

Ominaisuudet ihan jees, tosin ION 2:sta ja varsinkin sen suorituskyvystä on ollut aika paljon kirjoittelua jotka on saanut miettimään ton mielekkyyttä. Muistaakseni Tompan englanin kielisillä sivuilla noiden ION 2 laitteiden arkkitehtuurista on aika paljon asiaa.

Tän laitteen markkinoille saamisessa on kanssa jokin jumittanu. Olin keväällä hakemassa tehokasta miniläppäriä ja nyt voi sanoa, että olipa hyvä etten jäänyt odotteleen vaan tein kompromissin. Odotus olisi ollut melkoinen.

sviox (vahvistamaton)4/4

Siis tässä 1215P mallissa nimenomaan EI ole sitä ION 2:ta. 1215N mallissa jollaisen itsekin muutama viikko sitten ostin se löytyy. Hyvä läppäri ollut, yllättävänkin nopsa miniläppäriksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT