Nvidia julkaisi GeForce GT 430 -ohjaimen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Nvidia julkaisi GeForce GT 430 -ohjaimen
Nvidia julkaisi tänään virallisesti budjettiluokkaan suunnatun GeForce GT 430 -ohjaimen. GT 430 perustuu 40 nm:n prosessrilla valmistettuun GF108-grafiikkapiiriin ja sen julkaisulla Nvidia saa Fermi-sarjan täyteen. Nvidia mainostaa korttia lähinnä HTPC-käyttöön tarkoitetuksi ja tehojensa puolesta sitä ei pelikoneeseen kannata asentaa.

GT 430 tukee DirectX 11 -rajapintaa, grafiikkapiiri toimii 700 Mhz:n taajuudella, 96 varjostinyksikköä 1,4 GHz:n taajuudella ja gigatavu GDDR3-muistia 900 MHzn taajuudella yhdistettynä 128-bitin muistiväylään. Liitäntöjä löytyy HDMI, DVI sekä D-Sub-versiona.

Kortin suositushinnaksi on ilmoitettu 80 dollaria. AMD:n huomattavasti tehokkaamman Radeon HD 5670 -mallin ollessa saman hintainen, GeForce GT 430:n ainoaksi myyntivaltiksi jää tuki HDMI 1.4a -väylälle. HDMI 1.4a vaaditaan Blu-ray 3D-sisällön lähettämiseksi esimerkiksi televisioon. Kotiteatterikäyttöä puoltaa myös GT 430:n tuki DTS-HD Master Audio ja Dolby TrueHD -äänitekniikoile.

GT 430:n TDP-arvoksi ilmoitetaan 49 wattia. Vaikka kotiteatterissa toivoisi näytönohjaimen olevan mahdollisimman hiljainen, mikään tähän mennessä julkaistuista GT 430 -versioista ei ole passiivijäähdytteinen.
Guru3D on ehtinyt julkaista kattavan testin uudesta tulokkaasta. Tuloksissa todetaan odotettu heikko pelisuorituskyky, mutta kiitellään HTPC-ominaisuuksia.Päivitys: Myös Suomen Tom's Hardwaresta löytyy nyt uuden kortin arvostelu.

1 kommentti

Anonymous User
ei kommenttia toistaiseksi

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille