Eyefinity päivittyy Displayport 1.2 -versioon

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Eyefinity päivittyy Displayport 1.2 -versioon
AMD:n odotetaan päivittävän useita näyttöjä tukevien Eyefinity-ohjainten Displayport-liittimet standardin uusimpaan 1.2-versioon. Asiasta kertoi Sweclockers.com-sivusto, joka perustaa tietonsa lähteisiin AMD:n lähipiirissä. Mielenkiintoisin huhu koskee piakkoin julkaistavan Radeon HD 6870 -mallin mahdollista tukea Displayport 1.2 -versiolle.

Versio 1.2 tuplaa liitännän tarjoaman kaistanleveyden nykyisestä 10,8 Gbps vauhdista 21,6 gigabittiin sekunnissa. Suurempi kaistanmäärä mahdollistaa useamman erillisen videosignaalin siirtämisen samaa kaapelia pitkin. Käytännössä sen avulla voidaan siis liittää useampia näyttöjä samaan liittimeen. Kaistanleveys riittää esimerkiksi neljän 1920x1200 (tai kaksi 2560x1600) tarkkuudella toimivan näytön liittämisen yhden kaapelin avulla.

Aikaisemmin nettiin vuotaneiden kuvien perusteella Radeon HD 6000 -sarjan korteissa olisi kaksi Mini Displayport -liitintä, eli kortti kykenisi ajamaan parhaimmillaan kahdeksaa näyttöä samanaikaisesti.

Vielä ei ole kuitenkaan varmaa tuleeko tuki päivitetylle Displayportille Radeon HD 6870 -referenssimalliin vai jääkö se erillisten Eyefinity-mallien ominaisuuksi.

2 kommenttia

ArttuH5N1
Displayport... Eikö meillä jo ole HDMI?
squi
Originally posted by ArttuH5N1:
Displayport... Eikö meillä jo ole HDMI?
HDMI:tä ei ole missään vaiheessa tarkoitettu tietokoneiden näyttöjen liitännäksi. Displayport on suunniteltu nimenomaan siihen ja se tarjoaa yleistyessään erinäköisiä etuja HDMI:hin verrattuna nimenomaan tietokonekäytössä. HDMI säilyy edelleen viihdelaitteistojen liitäntänä, mihin se soveltuu hyvin. Hyvä tiivistelmä eroista täällä

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille