Tablet-koneiden suosio syö kiintolevyvalmistajien markkinoita

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Tablet-koneiden suosio syö kiintolevyvalmistajien markkinoita
Tablet-tietokoneiden kasvava suosio syö perinteisiä mekaanisia kiintolevyjä valmistavien yhtiöiden kannattavuutta, kertoo uutistoimisto Reuters. Pääasiassa Flash-muistia tallennukseen käyttävät tablet-koneet ovat kasvattamassa suosiotaan ja tulevaisuudessa yhä useampi yhtiö haluaa päästä osaksi kasvavia markkinoita julkaisemalla oman tablettinsa.

Myynin laskemista on aiheuttanut erityisesti perinteisiä kovalevyjä käyttävien netbook-koneiden vaihtuminen tablet-koneisiin.

"Uskoisin, että useat ihmiset jotka aiemminn olisivat ostaneet perinteisen kannettavan, ovat nyt siirtymässä tablet-koneisiin", ennustaa Wedbush Securities yhtiön analyytiko Kaushik Roy Reutersin mukaan.

Vaikka luvut näyttävät heikompaa kasvua kiintolevyvalmistajille, suurista ongelmista ei ole vielä kysymys ja kiintolevytoimitusten odotetaankin kasvavan tänä vuonna lähes 17%. Samaan aikaan tablet-koneiden myyynnin ennustetaan kasvavan jopa 48 miljoonaan kappaleeseen ensi vuoden aikana ja niiden uskotaan vähentävän kiintolevytoimituksia jopa 3,8 prosentilla

Kiintoleyvalmistajat näkevät tableteissa hyviäkin puolia. Western Digital uskoo, että USB-liitännän sisältävät tablet-koneet tarjovat hyvän markkinaraon ulkoisille kovalevyille. Seagatellakin tabletit nähdään kaikesta huolimatta positiivisessa valossa.
"Näiden laitteiden sisäänrakennettu tallennustila on rajallinen ja jossain vaiheessa niiden täytyy tallettaa dataa jonnekkin ulkopuoliselle laitteelle langallisesti, langattomasti tai netin välityksellä pilvipalveluin. Kaikki niistä hyödyttävät Seagatea", kerrotaan yhtiöstä Reutersin mukaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille