Nvidia uskoo markkinaosuutensa kasvavan seuraavina kuukausina

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidia uskoo markkinaosuutensa kasvavan seuraavina kuukausina
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun "Jensen" Huang otti tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa kantaa yhtiön laskemaan päin olevaan markkinaosuuteen näytönohjainten kuluttajamarkkinoilla, kertoo paikalla ollut KitGuru-sivusto. Huangin mielestä heikohko menestys johtuu Fermi-pohjaisten näytönohjainten liian myöhäisestä julkistamisesta, mikä on antanut AMD:lle aikaa kehittää etumatkaa kuluttajatuotteiden osalta.

Huang uskoo Nvidian markkinaosuuden kääntyvän kasvuun lähikuukauksina, kun Nvidia maanantaina julkaistavan GT 430 -mallin myötä saa koko Fermi-sarjan myyntiin. Erityisesti osuuttaa tulee nostamaa GeForce GTX 460 -ohjaimen saama suuri suosio.

Nvidian helpotuksen huokaus ja ennusteet saattavat olla ennenaikaisia, sillä AMD:n odotetaan julkaisevan juuri GTX 460 -mallin kilpailijaksi tarkoitetun Radeon HD 6000 -sarjan ohjaimet lähiaikoina. Enemmän tai vähemmän uskottavien ennakkotietojen perusteella AMD:n uusien ohjainten odotetaan tarjoavan erittäin kovan vastuksen keskihintaluokassa.

Samassa tilaisuudessa Huang myös kumosi kaikki aiemmin liikkuneet huhut Nvidian Tegra-sirujen tuotannon siirtymisestä TSMC:lta sen kilpailijalle Globalfoundriesille ja kertoi yhtiöiden suhteen olevan vahvalla pohjalla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille