Nvidia valmistaa Best Buylle omat näytönohjaimet

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

Nvidia valmistaa Best Buylle omat näytönohjaimet
IT-sivusto HardOCP:n mukaan Yhdysvaltalaisesta Best Buy -kaupasta saa nykyään ostettua Nvidian itse tekemiä näytönohjaimia.

Normaalisti add-in-board -valmistajat tekevät lopulliset näytönohjaintuotteet, ja Nvidia tarjoaa vain piirit ja referenssimallit, mutta nyt Nvidia on ryhtynyt valmistamaan Best Buylle kokonaisia näytönohjainpaketteja GTX 450 ja GTX 460 -näytönohjaimista. Verkkosivusto Bright Side of News:n mukaan päätöksen takana saattaisi olla AIB-valmistaja BFG:n hiljattainen konkurssi, jonka suuri asiakas Best Buy oli.

Kun Nvidia aikanaan hankki 3dfx:n, se mainitsi firman tuhon syyksi juuri 3dfx:n siirtymisen AIB-valmistetuista näytönohjaimista itse valmistettuihin, joten moni varmasti kyseenalaistaa Nvidian liikkeen toistaa tämä virhe. Tällä hetkellä kyse on kuitenkin vain Nvidian ja Best Buyn välisestä ratkaisusta, mutta myös muut AIB-valmistajat myyvät kortteja Best Buylle, ja heidän mielipidettään asiasta ei vielä tiedetä.


[H]ocp:n Kyle Bennet nappasi kuvan Nvidian tekemistä näytönohjaimista

2 kommenttia

Jupsu
Lyhenteitä voisi aina vähän kertoa mistä ne tulee kun niitä uutisissa käyttää itse en ainakaan tajua mitä tuo AIB tarkoittaa..


Eriol
Kyseessä on siis tuo ylempänä uutisessa mainittu add-in-board. AIB-valmistaja siis ostaa Nvidialta näytönohjainpiirit ja lisää ne omalle kortilleen muisteineen päivineen, pohjautuen joko Nvidian referenssisuunnitteluun tai AIB-valmistajan omaan. Nvidian AIB-valmistajia ovat esim. EVGA, Palit, Galaxy etc.

Hyvä huomatus kuitenkin, pyritään jatkossa selittämään termit selvemmin. =)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille