Western Digital aikoo julkaista 3 teratavun kiintolevyn?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Western Digital aikoo julkaista 3 teratavun kiintolevyn?
Western Digital suunnittelee 3TB:n kiintolevyn julkaisua lokakuun aikana. Näin väittää TechArp-sivusto, joka perustaa tietonsa sisäpiirilähteeseen yhtiön sisällä.

Ensimmäiset 2TB kokoiset levyt julkaistiin jo tammikuussa 2009 ja kehitys on ollut sen jälkeen hidasta, johtuen 32-bittisten Windows-versioiden vaikeudesta käsitellä niin suuria määriä tallennustilaa.

3TB tallennuskapasiteetilla varustettuja levyjä odotetaan Caviar Black-, Caviar Blue- ja Caviar Green -sarjoihin. Myös ulkoiset kiintolevyt päivitetään 3TB kokoluokkaan.

Nyt julkaistavat suuren kapasiteetin kiintolevyt mahdollistaa Western Digitalin kehittämä Advanced Format Sector -tekniikka, jossa kiintolevyjen tallennussektoreiden koko kasvatetaan nykyisestä 512 tavusta 4 kilotavuun asti. Vaikka uusi tekniikka mahdollistaa asemien käytön datavarastona, käyttöjärjestelmän käynnistämien yli kahden teratavun levyltä ei onnistu ilman emolevyn UEFI-tukea.
Uutisoimme aiemmin ennusteesta, jonka mukaan emolevyvalmistajat olisivat tuomassa UEFI-tuen laitteisiinsa suuremissa määrin ensi vuoden lopulla.

1 kommentti

Tomppa12
Jos on varaa tuommoiseen, niin lienee varaa ostaa pienempi käyttistä varten. :)

Olisi ihan kiva, jos 3,5" levyt eivät olisi niin äänekkäitä ja virtasyöppöjä, laittaisin tuollaisen hiljaiseen palvelimeeni, jossa on 120W Pico-PSU.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille