Nvidia julkaisi kaksi uutta Fermi-pohjaista Quadroa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidia julkaisi kaksi uutta Fermi-pohjaista Quadroa
Nvidia on kasvattanut ammattikäyttöön suunnattua Quadro-sarjaansa kahdella uudella Fermi-arkkitehtuuriin pohjautuvalla kortilla. Quadro 2000 perustuu GF106-grafiikkaytimeen ja Quadro sarjan halvimmaksi malliksi tarkoitettu Quadro 600 käyttää vasta myöhemmin kuluttajatuotteissa nähtävää GF108-piiriä.

Quadro 2000 sisältää 192 CUDA-ydintä ja halevempi 600-malli 96 CUDA-ydintä. Tehokkaamassa mallissa on 1GB GDDR5 -muistia ja hitaampi sisältää 1GB DDR3 VRAM -muistia. Molempissa malleissa on 128-bittinen muistiväylä. Nvidia ei kerro grafiikkaytimien kellotaajuuksia, mutta ainakin kuluttajaversioita pienemmät TDP-arvot viittaavat matalampiin taajuuksiin.

Fermi-arkkitehtuurin ansiosta ohjaimet sopivat erittäin hyvin paljon geometristä laskentaa vaativaan käyttöön, kuten CAD-ohjelmien ajamiseen. CUDA-tuella on myös suuri merkitys videoeditoinnissa, sillä Adoben ammattikäyttöön tarkoitettu Premiere CS5 -videoeditointiohjelmisto mahdollistaa rautakiihdytyksen CUDA:n avulla.

Quadro-ohjaimet tukevat myös Nvidian Mosaic-tekniikkaa, joka mahdollistaa esimerkiksi CAD- tai 3D-ohjelmiston levittämisen jopa kahdeksan näytön leveydelle.

Quadro 2000 -mallin suositushinnaksi ilmoitetaan 600 dollaria ja Quadro 600 on hinnoiteltu 200 dollariin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille