AfterDawn logo

WUSB 1.1 -spesifikaatio valmistui

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

USB on kaikille tuttu ja sitä käytetään runsaasti erilaisten siirrettävien laitteiden kytkemiseen tietokoneeseen. Vähemmälle huomiolle on kuitenkin jäänyt liitinstandardin langaton versio WUSB, jonka spesifikaatiot on nyt saatu päivitettyä 1.1-versioon.

Langattoman USB:n 1.0 -version spesifikaatiot saatiin valmiiksi jo vuonna 2007, mutta se ei ole onnistunut saamaan tuulta alleen. Spesifikaatiopäivityksen myötä langattoman USB:n suorituskyvyn luvataan kasvavan ja tehonkulutuksen vastaavasti pienentyvän. Uutena ominaisuutena on myös tuki NFC-teknologialle, jonka ansiosta isäntälaite kuten tietokone voi automaattisesti tunnistaa taskussa olevan USB-laitteen ja tiedonsiirto laitteiden välillä voidaan aloittaa välittömästi.

USB-IF:n puheenjohtaja Jeff Ravencraftin mukaan kuluttajat haluavat tehokkaan ja vaivattoman tavan siirtää tietoa langattomasti tietokoneelta muille laitteille. Hänen mukaansa WUSB 1.1 on juuri tällainen.

1 KOMMENTTI

OneMember1/1

Kysymys kuuluukin, että saako Wireless USB myytyä itseään johonkin laitteisiin vai odottavatko laitevalmistajat Bluetooth 4.0 versiota, joka pysyy samoihin nopeuksiin kuin tuo WUSB 1.1.

Wireless USB 1.1 ja Bluetooth 4.0 lupaavat nopeudeksi 53-480 Mbit/s.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT