OCZ esitteli uutta nopeaa HSDL-väylää

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

OCZ esitteli uutta nopeaa HSDL-väylää
OCZ on kuluvana viikkona esitellyt joukon uusia tuotteitaan, kuten kaksi Onyx II -sarjan SSD-asemaa, joista jo aiemmin uutisoimme. Nyt OCZ on esitellyt uutta HSDL-väylää (High Speed Data-Link). HSDL on aluksi tarkoitettu yrityskäyttöön sekä tehokasta laskentaa suorittaviin kokoonpanoihin. Ajan kanssa sen reviiri voi hyvin laajentua kuluttajamarkkinoille, sillä kyseessä on täysion avoin standardi.

OCZ kehitti uuden väylän SSD-asemia, joiden nopeutumisen esteenä ovat olleet I/O-pullonkaulat. Nykyisellään asemien täyttä potentiaalia ei kyetä hyödyntämään juuri pullonkaulojen vuoksi. Uusi liitin on toteutettu erillisellä PCIe-kannallisella laajennuskortilla. HSDL:n avulla voidaan dataa siirtää yhdessä kanavassa jopa 20 gigabittiä yhdessä sekunnissa. Nykyiset SATA-väylät yltävät 3–6 gigabittiin sekunnissa. Näin suuri tiedonsiirtonopeus on onnistuttu saamaan aikaan yhdistämällä neljä PCIe 2.0 -kaistaa yhteen liitäntään.

Ensimmäisen kerran HSDL tullaan näkemään vielä tämän vuoden aikana ilmestyvässä 3,5 tuuman Ibis-asemassa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille