AMD:n 9-sarjan piirisarjat julkaistaan ensi keväänä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n 9-sarjan piirisarjat julkaistaan ensi keväänä
Verkkosivusto Xbit Labsin mukaan AMD on ajoittanut seuraavan sukupolven piirisarjojen julkaisun vuoden 2011 toiselle neljännekselle. Tulevat 9-sarjan piirisarjat julkaistaan Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien Zambezi-prosessorien rinnalle.

AMD 9-sarjalaisista tulee löytymään AM3+-prosessorikanta, joka on täysin yhteensopiva vanhempien AM3-kantaisten prosessoreiden kanssa. Piirisarjasta odotetaan löytyvän uusia ylikellotusominaisuuksia ja Turbo Core 2.0 -teknologia. Xbit Labsin mukaan piirisarjalle tulee kolme eri northbridgeä ja kaksi southbridgeä.

970-northbridgessä on yksi PCIe x16 -paikka ja se paritetaan todennäköisesti SB950- tai SB920-southbridge'ien kanssa. Astetta vaativampiin kokoonpanoihin suunnatusta 990X:stä löytyy yksi x16-kaistainen PCIe-paikka, joka voidaan tarvittaessa jakaa kahdeksi x8-paikaksi, ja kuusi PCIe x1 -paikkaa.

Tehokkaimmasta 990FX-mallista löytyy kaksi PCIe x16 -paikkaa, jotka voidaan konfiguroida neljäksi x8-paikaksi. Northbridgen kaverina tulee olemaan SB950-southbridge. Piirisarjasta löytyy kuusi PCIe x1 -paikkaa ja kaksi PCIe x4 -paikkaa.
Molemmista southbridge'istä löytyy 14 USB 2.0 -paikkaa, PCI-väylä, kuusi SATA 6 Gb/s -porttia, jotka tukevat RAID 0-, 1- ja 10 -tiloja. Erona on, että SB950:stä löytyy neljä PCIe x1 -väylää, kun SB920:sta vain kaksi.

AMD ei ole kommentoinut Xbit Labsin tietoja.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille