AMD:n Zacatesta tulossa kaksi eri versiota

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:n Zacatesta tulossa kaksi eri versiota
AMD aikoo julkaista kaksi eri versiota vähävirtaisiin laitteisiin, kuten nettop-koneisiin ja kevyisiin työpöytäratkaisuihin tarkoitetusta Zacate-koodinimellisestä prosessoristaan. Asiasta kertoo X-bit labs, joka on saanut tietonsa lähteistä yhtiön sisällä. Tietojen mukaan kaksi Zacate-mallia ovat muuten identtisiä, mutta E350 sisältää kaksi Bobcat-ydintä ja E240 vain yhden ytimen.

Molemmat APU:t (Accelerated Processing Unit) sisältävät DirectX 11 -kykyisen grafiikkaytimen UVD 3.0 -tuella sekä yksikanavaisen DDR3 1333 MHz muistiohjaimen. AMD on jo aiemmin ilmoittanut ainakin kaksiytimisen Zacate-sirun TDP-arvoksi 18 wattia.

X-bit labs kertoo, että Zacatet asennetaan Brazos-alustalle. Brazos sisältää Fusion-prosessorin lisäksi Hudson D1 -koodinimimellisen ohjainkeskittimen, jossa on PCI Express 2.0 x4 -väylä jaettuna neljään PCIe x1 -porttiin, kuusi SATA-300-liitintä ja 14 USB-liitintä.

Sekä Zacate- että Ontario-prosessoreiden tuotannon pitäisi alkaa tämän vuoden puolella ja käytössä niitä odotetaan näkyvän ensi vuoden alkupuolella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille