AMD suunnittelee uutta kuusiytimistä lippulaivaa?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD suunnittelee uutta kuusiytimistä lippulaivaa?
X-bit Labsin tietojen mukaan AMD olisi suunnittelemassa sekä Phenom II X6 että Phenom II X4 sarjoihin uusia huippumalleja. Uusien tuotteiden mallinimeksi kerrotaan Phenom II X6 1100T ja Phenom II X4 975. Lisäksi kuusiytimisten valikoima kasvaisi halvemmalla ja vähemmän lämpöä tuottavalla Phenom II X6 1065T -mallilla. Kaikkien mallien julkistusta odotetaan vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

AMD päivitti Phenom- ja Athlon-sarjoja alkuviikosta lähinnä välimallin tuotteilla, jotka toivat hieman lisää nopeutta malliston keskivaiheille ja tiputtivat vanhempien mallien hintaa. Nyt tarkoituksena on päivittää valikoimaa tehokkaimpien suorittimien osalta.

Uusi kuusiytiminen lippulaivamalli Phenom II X6 1100T tulee pyörimään 3,3 GHz:n taajuudella ja Turbo Coren avulla nopeus nousee 3,70 GHz:n., 1100T kasvattaa siis perusnopeutta sadalla megahertsillä aiempaan Phenom II X6 1090T -huippumalliin nähden. Muut ominaisuudet pysyvät samana, 1100T:n TDP-arvoksi kerrotaan 125 W ja välimuisti on yhdeksän megatavun kokoinen. Toisen julkistettavan kuusiytimisen mallin kellotaajuus tulee olemaan 2,90 GHz vakiona Turbon avulla 3,40 GHz. TDP-arvo on pudotettu 95 W:n.

Phenom II X4 975 kasvattaa neliytimisten Phenomien huippunopeuden 3,60 GHz eli niissäkin nähdään 100 MHz:n nousu edelliseen malliin verrattuna. Xbitlabs arvelee, että kellotaajuuksien nostaminen ja uusien mallien julkaisu johtuisi AMD:n prosessorivalmistuksen saantojen paranemisesta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille