Nvidia: ensimmäinen Fermi oli täysin hajalla

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

Nvidia: ensimmäinen Fermi oli täysin hajalla
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun "Jensen" Huang antoi lehdistölle GTC-konferenssin aikaan vihdoin vastauksia Fermin myöhästymisen syistä.

Ensimmäinen versio Fermistä oli Jensenin mukaan muuten toimiva, mutta piirin sisäiset komponenttien väliset yhdyskäytävät, ns. "fabric", eivät toimineet juuri ollenkaan koska ne olivat liian lähekkäin ja häiritsivät toisiaan. Jensenin mukaan fabricista ei ollut vastuussa yksittäistä osastoa joka vastaisi sen toimivuudesta, joten ongelmaa ei oltu huomioitu ajoissa ja uusi 40nm prosessitekniikka heitti rattaisiin hieman ylimääräisiä kapuloita, joiden seurauksena ensimmäiset piirit olivat käyttökelvottomia.

Tästä syystä Jen-Hsun joutui myös viime vuoden GTC-konferensissa esittelemään nieleskellen korttia, joka myöhemmin paljastui pelkäksi mallikortiksi jossa ei ollut toimivaa Fermiä, sillä toimivat Fermipiirit olivat niin sanotusti kortilla, tosin ei kyseisellä. Cebit-messuihin mennessä Nvidia oli saanut jo A2-version piirejä toimimaan ja esitteli niitä messuilla. Julkaisuun mennessä Nvidialla ei kuitenkaan ollut kuin pieni määrä A3-version piirejä. Jensenin mukaan suurin opetus Fermistä olikin hallintopuolella se, että kaikelle kehitykselle on aina oltava oma pääpilotti.2 kommenttia

Insomniu
Tämä herra ainakin osasi selittää, niin että tyhmäkin ymmärtää. Tuskin oli Nvidia ensimmäinen joka törmäsi tämän kaltaiseen ongelmaan. :D Mutta eihän ihminen koskaan opi muiden virheistä. Virheet kun täytyy tehdä aina itse.
squi
Hyvä selitys kyllä. Jensenistä tulee kyllä erittäin mukavan ja kansanomaisen ihmisen vaikutelma, vaikka onkin suuryrityksen TJ.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille