Tablet-koneet siivittävät Flash-muistin kysyntää

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Tablet-koneet siivittävät Flash-muistin kysyntää
Markkinatutkimusyhtiö iSupplin arvion mukaan tablet-koneissa tullaan ensi vuonna käyttämään kolme kertaa enemmän NAND Flash -muistipiirejä kuluvaan vuoteen verrattuna. Applen iPadista alkanut tablet-laitteiden maineen palautus on saanut Flash-muistimarkkinat kasvamaan ja niiden odotetaan kasvavan vielä pitkälle tulevaisuuteen.

"Tablet-laitteet ovat onnistuneet viemään asiakkaita netbook-koneilta. Uudet laitteet, kuten Applen iPad, ovat onnistuneet tekemään vaikutuksen sulavalla toiminnallaan ja hyvillä mediaominaisuuksillan. Nämä ominaisuudet ovat osittain mahdollisia nimenomana NAND Flashin käytön vuoksi", arvioi iSupplin vanhempi analyytikko Michael Yang.

iSupplin raportti ei ota kantaa kasvavan kysynnän vaikutuksiin NAND Flash -piirien hintakehityksessä. Riippuen valmistajien kapasiteetista kysyntään nähden, perinteisellä markkinalogiikalla voisi ennustaa muistin hinnan laskevan voimakkaasti kunhan tuotannon taso vakiintuu ja tallennustiheys kasvaa tekniikan kehityksen myötä.

1 kommentti

Pihlis12
Hintojen lasku olisi hyvä

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille