Nvidia harkitsee ulkoisia näytönohjaimia vakavissaan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Nvidia harkitsee ulkoisia näytönohjaimia vakavissaan
Nvidia suunnittelee omaa versiota kannettaville tietokoneille tarkoitetusta ulkoisesta näytönohjaimesta. Asiasta uutisoi huhuihin erikoistunut Fudzilla-sivusto, mutta Fudzillan mukaan tiedot ovat peräisin Nvidian kannettavien tietokoneiden ryhmän johtajalta Rene Haasilta itseltään.

Kannettaville tarkoitettuja lähinnä ExpressCard-liittimen avulla toimiva ratkaisuja on nähty ennenkin, mutta jostain syystä mikään niistä ei ole mainittavasti yleistynyt. Tarvetta kannettavien päivitettäville näytönohjaimille olisi olemassa, sillä kannetttavat tietokoneet ovat yleistyneet pöytäkoneiden kustannuksella lähivuosina. Useissa kannettavissa prosessoritehoa pelaamisen löytyisi, mutta useimmiten näytönohjain on rajoittava tekijä ja se vanhenee ajan kuluessa huomattavasti prosessoreita nopeammin.

AMD:n Fusion ja Intelin Sandy Bridgen parantunut graafinen suorituskyky aiheuttaa paineita Nvidialle kannettavien tietokoneiden sarjassa. Nvidian vastaus haasteeseen on oma ulkoinen grafiikkakortti. Fudzillan mukaan Haas näkee AMD:n tehneen hyvää työtä muutama vuosi takaperin julkaistun Lasso-tekniikan kanssa, huolimatta muutamista ongelmista jotka aiheuttivat sen jäämisen marginaaliin.

4 kommenttia

Kalezz
En ihmettele tätä päätöstä. NVIDIAn kortin, kun lykkäisi kannettavan sisään kone sulaisi. Tällä menettelyllä ei sula kuin työpöytään reikä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. syyskuu, 2010 @ 21:42
myllis
Kalezz, olet heikko trölli.
Miksi muuten ihmiset ostaa noita peli(jonne)läppäreitä? Typerää toimintaa omasta mielestäni.
Kaakatus
Jo nyt löytyy esim. Dell:tä telakoita joissa on PCI-liitin. Sama voitaisiin viedä hieman pidemmälle ja pistää telakkaan 16x PCI-E-liitin.
jvph76
Tässä koitetaan kovasti naittaa pelikoneen ja läppärin edut samaan pakettiin tuloksella kömpelö hirviö. Pöytä/pelikoneen etu on juuri muokattavuus omiin tarpeisiin ja suuren näytön käyttö,,milloinhan ne koittaa naittaa läppäreihin ton ison näytönkin ( esim 24") jonkin "lisäliitännän" kautta. hehhee

FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille