Zotac esitteli neljää näyttöä tukevan GeForce GTX 460 -ohjaimen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Zotac esitteli neljää näyttöä tukevan GeForce GTX 460 -ohjaimen
Vaikka AMD:n leirissä Eyefinity on tukenut montaa näyttöä jo pitkään, Zotac on julkaissut ensimmäisen Nvidian grafiikkasuoritinta käyttävän neljää näyttöä tukevan näytönohjaimen. Perinteisten kahden DVI:n ja yhden HDMI:n sijaan Zotac on asentanut GTX 460 3DP-korttiin yhden DVI:n ja kolme kappaletta DisplayPort-liitäntöjä, jotka mahdollistavat neljä erillistä näyttöä ja jopa 4800x1200 resoluution kolmelle näytölle levitettynä.

Ohjain sopii paljon ruututilaa tarvitseville, sillä kolmen DisplayPortin mahdollistaman yksittäisen näyttöalan lisäksi dual-DVI mahdollistaa vielä yhden enintään 2560x1600 resoluutiolla toimivan näytön kiinnittämisen ohjaimeen.

Ohjainta on ylikellotettu hieman jo tehtaalla ja GPU pyörii 710 MHz:n taajuudella. Se sisältää 336 varjostinyksikköä, jotka toimivat 1420 MHz kelloilla. GDDR5-muistia löytyy gigatavu ja sen nopeus on 3600 MHz.

"Neljän näytön käyttö on tulossa yhä suositummaksi sekä peleissä että toimistokäytössä. Uusi ohjaimemme on lajissaan ensimmäinen, sillä tarjoaa neljä näyttöä vain yhdellä ohjaimella käyttäen Nvidian Fermi-arkkitehtuuria", hehkuttaa Zotacin markkinointipäällikkö Carsten Berger.

Vaikka ohjain pystyykin jakamaan kuvan kolmen näytön leveydelle, 3D-grafiikan renderöintinopeus 4800x1200 resoluutiolla ainoastaan yhtä ohjainta käyttäen saattaa jäädä kohtalaisen pieneksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille