USB 3.0 yleistyy hiljalleen USB 2.0:n kustannuksella

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

USB 3.0 yleistyy hiljalleen USB 2.0:n kustannuksella
Markkinatutkimusyhtiö In-Statin elokuussa julkaiseman tutkimuksen mukaan USB 3.0 -liitäntä yleistyy kulutuselektroniikassa hitaammin kuin USB 2.0 aikoinaan. Yhtiö ennustaa kuitenkin, että uusi liitinstandardi yleistyy nopeiten digi- ja videokameroissa, joissa USB 3.0 -liitäntä löytyy 50 ja 60 prosentissa kaikista myydyistä laitteista vuonna 2014. Viime aikoina ulkoisia kovalevyjä tuottavat yritykset ovat ilmoittaneet tuovansa tuotteisiinsa USB 3.0:n. USB 2.0 -liitännällisiä laitteita myytiin vuonna 2009 yhteensä kolme miljardia kappaletta

Standardin yleistymisen esteenä In-Stat näkee sen, ettei Intelin ja AMD:n piirisarjoista löydy natiivia USB 3.0 -tukea. Emolevyissä USB 3.0 -liitäntöjä kuitenkin jo on erillisillä ohjaimilla toteutettuina. Yhtiö toivookin vuoden 2011 olevan se vuosi, jolloin USB 3.0 -laitteiden myynti lähtee toden teolla käyntiin.

USB 3.0 -standardin etu verrattuna vanhempaan USB 2.0:aan on huomattavasti suuremmassa siirtonopeudessa. USB 2.0 -liitäntää pitkin voidaan siirtää tietoa maksimissaan 480 megabittiä eli 60 megatavua sekunnissa, kun USB 3.0 -liitäntä pystyy siirtämään viisi gigabittiä eli 640 megatavua sekunnissa. Teoreettinen ero siirtonopeuksissa on siis yli kymmenkertainen. Suurille tiedonsiirtonopeuksille tulee olemaan tulevaisuudessa tarvetta kun valokuvien tiedostokoot kasvavat ja HD-sisältö yleistyy.


In-Stat ennustaa, että USB 3.0 tulee löytymään 40 prosentissa kaikista kannettavista mediasoittimista viiden vuoden sisällä. USB 3.0 -muisteja myydään vuonna 2014 In-Statin mukaan 225 miljoonaa kappaletta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

JokinPaha
Quote:
Markkinatutkimusyhtiö In-Statin elokuussa julkaiseman tutkimuksen mukaan...

Quote:
Yhtiö toivookin vuoden 2011 olevan se vuosi, jolloin USB 3.0 -laitteiden myynti lähtee toden teolla käyntiin.

Miksi markkinatutkimusyhtiö toivoo USB 3.0-laitteiden myynnin lähtevän kasvuun?

Kommentoi uutista