AMD päivitti Phenom-mallistoa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD päivitti Phenom-mallistoa
AMD on julkaissut yhteensä kuusi uutta prosessorimallia Phenom ja Athlon-sarjoihin. Uudet julkistukset eivät tuo mukanaan mullistavia uudistuksia, vaan ne täydentävät jo olemassa olevaa valikoimaa ja laskevat hieman vanhempien mallien hintoja.

Uusien mallien tehokkain versio on kuusiytiminen Phenom II X6 1075T, joka on tarkoitettu hieman halvemmaksi versioksi AMD:n tehokkaimmasta Phenom II X6 1090T -mallista. Phenom II X6 1075T on varustettu Turbo CORE -ominaisuudella, joka nostaa kellotaajuuden normaalista 3.0 GHz:ta 3,5 GHz:n kun ajetaan vaativia yhden säikeen ohjelmia. Prosessorin TDP-arvoksi AMD ilmoittaa 125 W.

Phenom II X4 970BE on uusin lisäys neliytimisten kerroinlukitsemattomien Phenomien sarjaan. Se on kellotettu 3,5 GHz:n ja hintaluokka sijoittuu nykyisen 965BE:n 185 dollarin tietämille. Myös kaksiytimiset Black Edition Phenomit saivat uuden tulokkaan nyt julkaistusta halvemman hintaluokan Phenom II X2 560BE:sta. Kaksi ydintä mahdollistaa kellotaajuuden kasvattamisen 3,3 GHz:n ja TDP-arvon säilyttämisen 80 watissa. Hinnaksi on ilmoitettu kohtalaisen huokea 105 dollaria.

Budjettiluokan Athlon-perheseen tuli myös lisäyksiä. 122 dollarin hintainen neliytiminen Athlon II X4 645 toimii 3,1 GHz:n taajuudella tarjoten kohtalaisen hyvää suorituskykyä moniajoon korkeilla kelloilla. Athlon II X3 450 on erittäin hyvä budjettiluokan peliratkaisu kolmella 3,2 GHz:n ytimellään ja 87 dollarin suositushinnallaan. Viimeisenä tulee Athlon II X2 tuplaydinprosessori, joka toimii kiitettävällä 3,3 GHz:n nopeudella. Suositushinnaksi on ilmoitettu 76 dollaria ja budjetiltaan rajoittuneiden pelaajien kannattaakin ehkä panostaa 10 dollaria lisää ja ostaa X3 450.

Tom's Hardware UK on tehnyt erittäin kattavan testin uusilla prosessoreilla. Artikkeli löytyy täältä (englanniksi).

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille