Intelin 25 nm SSD:t myöhästyvät ensi vuodelle

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin 25 nm SSD:t myöhästyvät ensi vuodelle
Ruotsalaisen NordicHardwaren tietojen mukaan Intelin 25nm:n NAND Flash -muistia käyttävät SSD-levyt julkaistaan vasta ensi vuoden helmikuussa. Aikaisemmin vuodetun Intelin julkaisuunnitelman mukaan markkinoiden ensimmäisten 25 nm:n flash-muistilla varustettujen levyjen piti ilmestyä jo tämän vuoden puolella.

Intel on jo aloittanut 25 nm:n flash-piirien tuotannon ja yhtiö on varautunut vastaamaan kovaan kysyntään. Suuremman tallennustiheyden lisäksi uutta G3-muistiohjainta käyttävien asemien odotetaan tuovan mukanaan huomattavia parannuksia suorituskykyyn.

Tämän vuoden puolella julkaistaan kuitenkin päivitys X25-M Postville-sarjaan käyttäen samaa G2-muistiohjainta sekä 34 nm:n MLC-flashmuistia. Suoritukyky säilyy ennallaan, ainoana uutuutena on 120 gigatavun kokoluokka.

Useat valmistajat ovat jo aiemmin ilmoittaaneet Intelin 25 nm flash-muistia käyttävistä tuotteista. NordicHardware spekuloi täysin oikeutetusti, että Intel tuskin sallii muiden valmistajien julkaista Intelin uutta tekniikkaa käyttäviä tuotteita ennen sen omaa julkaisupäivämäärää.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille