Intel veloittaa 50 dollaria prosessorin ominaisuuksien avaamisesta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Intel veloittaa 50 dollaria prosessorin ominaisuuksien avaamisesta
Intel on tuonut markkinoille prosessorin, johon voi hankkia lisäsuorituskykyä jälkikäteen, kertoo Engadget. 50 dollarin hintaan Pentium G6951 -tuplaydinprosessorista saa käyttöön 1MB L3-välimuistin ja HyperThreading-ominaisuuden. Uusi bisnesmalli muistuttaa enemmänkin jo pitkään peleissä nähtyä käytäntöä, jossa lisämaksulla saa käytöön esimerkiksi uusia aseita tai hahmoja.

Ominaisuuksien käyttöönotto toimii ostamalla kaupasta 50 dollarin hintainen koodi, joka voidaan syöttää Intelin nettisivuille. Sivuilta ladataan ohjelma, jonka avulla ominaisuudet saadaan käyttöön. Hollantilainen Hardware.info-sivusto (Google Translate) sai käsiinsä Pentium G6951 -prosessorin ja testien mukaan suorituskyvyn parannus on havaittavissa, mutta kovin merkittävästä lisästä ei ole kyse.

Tällä hetkellä Intel kokeilee päivityksen toimivuutta vain yhdessä budjettiluokan prosessorimallissaan. Jos kokeilu laajenee, se pysynee tulevaisuudessakin vain halvemman hintaluokan prosessoreiden ominaisuutena ja tarkoitettuna lähinnä OEM-valmistajien markettimikroihin, johtuen kalliimpien prosessoreiden ostajien yleisestä laatutietoisuudesta.


Kuva: Engadget

3 kommenttia

jhvisto
Quote:
suorituskyvyn parannus on havaittavissa, mutta kovin merkittävästä lisästä ei ole kyse.

parin prosentin parannuksen takia en kyllä maksaisi 50$.
JokinPaha
Mitenkähän pian tuonkin ominaisuuden suojaus on murrettu?
J-lalli
Miksi tehdä paska prossu kun voisi tehdä hyvän?

CM 690 II Advanced, i5 2500K, MSI P67A-C43, Scythe Mugen-2 Revision B, XFX Pro550 80+ pronze, CORSAIR DDR3-1600 2*2G CL9 VENGEANCE, Asus r9 290x directCU II ,Samsung 830 SSD 128Gb+ 4.5 teraa, Win 7.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille