Intelin LightPeak saapuu jo ensi vuonna

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin LightPeak saapuu jo ensi vuonna
Intelin mukaan kaikki huippunopeaan LightPeak -liitäntään tarvittavat komponentit saadaan valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Se tarkoittaa, että ensimmäisiä tekniikkaa hyödyntäviä tuotteita voitaisiin nähdä markkinoilla jo ensi vuonna. LightPeak perustuu optiseen tiedonsiirtoon ja sen avulla on mahdollisuus saavuttaa jopa 10 Gb/s nopeuksia.

LightPeak-tekniikkaa ollaan kehitetty vauhdilla. Intel julkaisi suunnitelmansa uudeksi liitännäksi vasta vuosi sitten IDF-tapahtumassa. Tällöin yhtiö arvioi kuluvan useita vuosia ennen kuin tekniikka tultaisiin näkemään kuluttajatuotteissa. Tämän vuotuisessa IDF-tapahtumassa Intel kuitenkin jo demosi tekniikkaa käyttämällä LighPeak-liitäntää siirtämään dataa läppäristä Avidin HD I/O -laitteeseen sekä Western Digitalin ulkoiselle kovalevylle.

LightPeak on täysin protokollariippumaton eli sitä voidaan tulevaisuudessa hyödyntää kaikissa suurta kaistanleveyttä vaativissa sovelluksissa. Intel esitteli IDF:ssa myös LightPeak-HDMI-adapteria, joka mahdollistaa näytön kiinnittämisen LightPeak-liitäntään. Tulevaisuudessa nähtäneen LightPeak-liittimen jo valmiiksi sisältäviä näyttöjä.

Intel on viivytellyt USB 3.0 -tuen lisäämisesä piirisarjoihinsa ja nykyisten tietojen mukaan tuki on tulossa vasta 2012, vuosi LighPeakin jälkeen. Intel ei ainakaan virallisesti yritä kammeta USB:ta kokonaan pois markkinoilta, vaan yhtiö uskoo molemmille tekniikoille löytyvän käyttöä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille