Intel ei aio julkaista Larrabee-pohjaista näytönohjainta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel ei aio julkaista Larrabee-pohjaista näytönohjainta
Intelin grafiikkasuorittimista vastaavan ryhmän johtaja Thomas Piazza keroi IDF-tapahtumassa, että Intel ei aio julkaista Larrabee-arkkitehtuuriin pohjautuvaa näytönohjainta, kertoo Xbitlabs-sivusto.. Larrabee-projektin oli tarkoitus kehittää kilpailija näytönohjainmarkkinoita hallitseville AMD:lle ja Nvidialle.

Larrabee suunniteltiin x86-arkkitehtuurin perusteella ja perinteisen grafiikanlaskennan lisäksi sen oli tarkoitus mahdollistaa normaalia näytönohjainta laajemmat käyttötarkoitukset sillä se oli mahdollista ohjelmoida suorittamaan monenlaista laskentaa. Tavoite osoittautui liian kunnianhimoiseksi jopa lähes rajattomat resurssit omaavalle Intelille.

"Mielestäni on epäkäytännöllistä yrittää suorittaa kaikkia toimintoja ohjelmakoodin avulla. Sitä yrittäessämme emme onnistuneet saavuttamaan riittävän hyvää suorituskykyä wattia kohti" Piazza kertoo projektista.

Vaikka Intel ei aiokkaan käyttää Larrabeen tekniikkaa erillisen näytönohjaimen valmistamiseen, Larrabee-ytimiä on käytetty aiemmin tänä vuonna julkaistussa Knight Ferry -kehitysalustassa. 32 x86 -ydintä sisältävä Knights Ferry on tarkoitettu testausalustaksi kehittäjille, jotka suunnittelevat ohjelmistoja esimerkiksi tieteelliseen laskentaa MIC-arkkitehtuuria (Many Intel Cores) käyttäen.

Epäilemättä Larrabee-projektin aikana kertynyttä kokemusta tullaan hyödyntämään tulevaisuudssa myös Intelin integroitujen grafiikkaprosessoreiden suuunnittelussa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille