AfterDawn logo

Intel esitteli 4,9 GHz:n kellotettua Sandy Bridge -prosessoria

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Intel esitteli 4,9 GHz:n kellotettua Sandy Bridge -prosessoria

Intel esitteli eilen IDF-tapahtumassa 4,9 GHz:n ylikellotettua Sandy Brige -prosessoria. Esittelykoneen suoritin oli jäähdydetty pelkällä ilmalla. Intelin edustaja ei paljastanut prosessorin lähtötaajuutta, mutta kertoi kyseessä olevan neliytiminen kerroinlukitsemattomaan K-sarjaan kuuluva malli Hyper-Threadingilla varustettuna.

Kerroinlukitsematon Sandy Brige -prosessori oli kiinnitetty Intelin omaan Socket 1155 -kantaiseen DP67BG-emolevyyn, jäähdyttimenä toimi Intelin paranneltu vakiojäähdytin, näytönohjaimen tehtäviä hoiti EVGA:n GTX 460, muistina käytettiin Crucialin Ballistix DDR3 ja virtalähteenä 1200 wattinen malli Antecilta.


Kellotetun prosessorin suorituskykyä demottiin Cinebenc-testiohjelmiston avulla. Vaikka varsinaisia tuloksia ei paljastettu, Intelin edustaja kertoi sen olevan huomattavasti enemmän, kuin tehokkaaksi tiedetyllä 12 ytimisellä Opteron-prosesorilla.

Intelin edustaja myös vahvisti tilaisuudessa aiemmat huhut Sandy Brige -prosessoreiden Base Clock -referenssitaajuuden noin 100 MHz:n enimmäitaajuudesta. Rajoitus johtuu yhä useamman komponentin integroimisesta suoraan prosessorin yhteyteen.

"Base Clock -taajuuden rajoitus liittyy uuteen ympyränmuotoiseen väyläratkaisuun. Välimuisti, prosessori sekä nykyään PCIe-ohjainkin saavat tahdistuksensa samasta BClock-taajuudesta. Vaikka osa komponenteista kestäisi taajuuden muutoksen, kaikille se ei sovi", kertoi Intelin edustaja Dave Salazar Techradar-sivuston mukaan.

Käytännössä Sandy Bridgen perusmallien rajoitus kertoimien suhteen tekee K-sarjan prosessoreista ainoita kunnollisia vaihtoehtoja ylikellotustarkoituksiin.

Kuvat: Pcgamershardware.com

2 KOMMENTTIA

sharksman1/2

Däm & Kääks

Yks kappale tommosia mullekkin, sillä pelais pasianssia sähäkästi.

Ei paha, mutta hinta lienee aika suolainen ??

johtaja592/2

BClock-taajuuden lukitseminen olisi hyväksyttävää, jos kerroin olisi kaikilla prossuilla vapaa, mutta jotenkin oletan, että K-sarjan prossut tulee olemaan selvästi kalliimpia ja täten kellottamisesta saatava rahallinen hyöty on tulevilla Intel prossuilla historiaa.
Harrastelijakellottajat joutuvat siirtymään sitten kokonaan AMD:n leiriin, mutta lienee sen verran marginaalinen segentti, että ei myyntiluvuissa näy. Kellotuskisoissa ja pro kellottajien pöydällä on vaan sitten jatkossa K-sarjalaisia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT