Intel: 22 nanometrin sirut jo tuotannossa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Intel: 22 nanometrin sirut jo tuotannossa
Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini kertoi San Franciscossa pidetyssä Intel Developer Forum -tapahtumassa, että yhtiön seuraavan sukupolven prosessorit ovat jo koetuotannossa. Uudella 22 nanometrin valmistustekniikalla valmistetut prosessorit ovat tarkoitus saada massatuotantoon 2011 toisella puoliskolla.

Otellini ei puhunut halaistua sanaa tulevan sukupolven prosessoreiden koodinimistä. Aiempien tietojen pohjalta voidaan hyvällä syyllä olettaa puheena olevan Ivy Bridge -prosessorit. Ensimmäisten Ivy Bridge -prosessoreiden on tarkoitus tulla markkinoille vuoden 2012 aikana. Sandy Bridge -prosessoreiden seuraajien lisäksi Otellini tarkoitti puheellaan myös raskaaseen rinnakkaislaskentaan tarkoitettuja Knights Corner -MICejä.

Otellini puhui myös graafisen suorituskyvyn tärkeydestä. Hän korosti, että nykyään kuluttajat toivovat entistä enemmän parempia elämyksiä. Puheiden perusteella Ivy Bridge -prosessoreissa voidaan oletta olevan edeltäjiään parempi graafinen suorituskyky.

Intelin siirtyessä 22 nanometrin tuotantoprosessiin vuonna 2011, se jättää kilpailijansa AMD:n kauas taakse. Kaikkien ongelmien jälkeen AMD vasta aloittaa 32 nanometrin tuotannon vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon aikoihin.

3 kommenttia

ArskaVi
Tuota, ei kai AMD jää sen enempää taakse kuin mitä se on nytkään? Intelillä on 32nm:n teknologia ja AMD:llä 45nm:n. Ensi vuoden alkupuoliskolla molemmilla on hetken aikaa 32nm:n tuotantoprosessi käytössä ja loppupuoliskolla Intel sitten siirtyy 22nm:iin. Eli tilanne palaa samaan kuin mikä juuri nyt vallitsee.
ArskaVi
Paitsi tietysti jos AMD jää kiinni 40nm:iin Zacaten/Ontarion (vai mikä niiden nimi nyt olikaan) osalta liian pitkäksi aikaa ja sen ainoaksi 32nm:n tuotteeksi ensi vuonna jää Llano. Toisaalta, tuskin Intelkään siirtyy kovin laajasti 22nm:iin ensi vuonna. Saas nähdä...
johtaja59
Tasaväkisen kilpailun saamiseksi pitää vaan odottaa, että AMD:n siirtyminen onistuu suunnitellusti ja Intellillä tulee ongelmia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille