AfterDawn logo

Intel: 22 nanometrin sirut jo tuotannossa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini kertoi San Franciscossa pidetyssä Intel Developer Forum -tapahtumassa, että yhtiön seuraavan sukupolven prosessorit ovat jo koetuotannossa. Uudella 22 nanometrin valmistustekniikalla valmistetut prosessorit ovat tarkoitus saada massatuotantoon 2011 toisella puoliskolla.

Otellini ei puhunut halaistua sanaa tulevan sukupolven prosessoreiden koodinimistä. Aiempien tietojen pohjalta voidaan hyvällä syyllä olettaa puheena olevan Ivy Bridge -prosessorit. Ensimmäisten Ivy Bridge -prosessoreiden on tarkoitus tulla markkinoille vuoden 2012 aikana. Sandy Bridge -prosessoreiden seuraajien lisäksi Otellini tarkoitti puheellaan myös raskaaseen rinnakkaislaskentaan tarkoitettuja Knights Corner -MICejä.

Otellini puhui myös graafisen suorituskyvyn tärkeydestä. Hän korosti, että nykyään kuluttajat toivovat entistä enemmän parempia elämyksiä. Puheiden perusteella Ivy Bridge -prosessoreissa voidaan oletta olevan edeltäjiään parempi graafinen suorituskyky.


Intelin siirtyessä 22 nanometrin tuotantoprosessiin vuonna 2011, se jättää kilpailijansa AMD:n kauas taakse. Kaikkien ongelmien jälkeen AMD vasta aloittaa 32 nanometrin tuotannon vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon aikoihin.

3 KOMMENTTIA

ArskaVi1/3

Tuota, ei kai AMD jää sen enempää taakse kuin mitä se on nytkään? Intelillä on 32nm:n teknologia ja AMD:llä 45nm:n. Ensi vuoden alkupuoliskolla molemmilla on hetken aikaa 32nm:n tuotantoprosessi käytössä ja loppupuoliskolla Intel sitten siirtyy 22nm:iin. Eli tilanne palaa samaan kuin mikä juuri nyt vallitsee.

ArskaVi2/3

Paitsi tietysti jos AMD jää kiinni 40nm:iin Zacaten/Ontarion (vai mikä niiden nimi nyt olikaan) osalta liian pitkäksi aikaa ja sen ainoaksi 32nm:n tuotteeksi ensi vuonna jää Llano. Toisaalta, tuskin Intelkään siirtyy kovin laajasti 22nm:iin ensi vuonna. Saas nähdä...

johtaja593/3

Tasaväkisen kilpailun saamiseksi pitää vaan odottaa, että AMD:n siirtyminen onistuu suunnitellusti ja Intellillä tulee ongelmia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT